YJA Star: Zilan çizgisinde yürümek savaşın ve zaferin ölçüsüdür

Dersim’de 30 Haziran 1996 yılında fedai eylem gerçekleştiren şehit Zilan’ı anan YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, Zilan çizgisinde yürümenin savaşın ve zaferin ölçüsü olduğuna vurgu yaptı.

ZİLAN'IN ŞEHADET YILDÖNÜMÜ

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, 1996 yılında Dersim’de fedai eylem gerçekleştiren PKK’nin öncü kadrolarından Zilan’ı (Zeynep Kınacı) şehadetinin 28. yılında yaptığı yazılı açıklama ile andı.

Şehit Zilan’ın en zor, en tehlikeli ve en ağır koşullarda yeni bir çıkış gerçekleştirdiğine dikkat çekilen açıklamada, Zilan’ın fedai eylem yaparak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik saldırıların karşılıksız kalmayacağının mesajını verdiği vurgulandı.

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı’nın şehit Zilan’a ilişkin açıklamasında şunlar belirtildi: “Canını feda ederek zulmün boyunduruğunu kıran fedai komutanımızı 28. şehadet yıl dönümünü minnetle anıyoruz. Zilan yoldaş şahsında, özgür yaşam uğruna ölümsüzleşen tüm şehit yoldaşlarımızı da saygıyla anıyoruz. Yine Zilan’ın direniş çizgisinde yürüyen Leyla Sorxwîn, Rojbîn Dêrsîm, Axîn Mûş Gabar, Hêjar Zozan ve bu ay şehit düşen komutanlarımız Axîn Gabar ile Bêrîtan Nûrheq Çiya’yı hürmetle anıyoruz. Heval Sara, Ruken, Erdal ve Rojhat yoldaşlarımız da yaptıkları fedai eylemlerle Zilan çizgisinin her yerde olduğunu gösterdiler. Bu vesileyle şehit Sara, Ruken, Erdal ve Rojhat yoldaşlarımızı da saygıyla anıyoruz. Özgürlük davalarına sahip çıkacağımızın, hedef ve amaçlarını gerçekleştireceğimizin sözünü bir kez daha yineliyoruz.

Zilan yoldaş, eylemiyle sadece Kurdistan halkının şehidi olmadı; bir çizgi yarattı, özgür yaşamın ölçüsü ve insanlık mücadelesinin manifestosu oldu. Düşmana, “değerlerimize yaklaşırsanız sizi yok ederiz” mesajını verdi. Komutan Zilan, özgür yaşama ve evrensel hakikate ulaşma aşkıyla bedenini canlı bir bombaya dönüştürerek kendini işgalci düşmanın kalbinde patlattı. Böylece ülkesinin tarihine altın harflerle yazılmış yeni bir anıt çizdi. Zilan duruşuyla Tanrıçalar Star, Nînhursag ve İnanna’ların miraslarının yok olmadığını gösterdi. Toplumları için mücadele eden, kendilerini feda eden tanrıçalara bir tanrıça daha eklenmişti. Zulüm tarihinin tüm vahşetlerine rağmen Zilan Kurdistan’ın tanrıçası oldu. Komutan Zilan yaşama aşıktı, özgür yaşam iddiası çok büyüktü, dolayısıyla ancak bu kadar güçlü iddiaları olan insanlar büyük eylemler gerçekleştirebilir. Çünkü büyük insanların yükü her zaman daha ağırdır. Zilan yoldaş da bu yükü omuzlama sorumluluğunu üstlendi. Onursuz bir yaşam yerine onurlu bir ölümsüzlüğü seçti. Yaptığı eylemle Kürt kadınını yeniden diriltti.

En zor, tehlikeli ve ağır koşullarda Zilan yeni çıkış gerçekleştirdi. Önderliğe yönelik komploya yanıt olarak yaptığı fedai eylemle Önder Apo’nun savaşçılarının ayakta olduğunu ve saldırıların hiçbir zaman karşılıksız kalmayacağını gösterdi. Bu nedenle Rêber Apo da Zilan’ın büyük eylemine cevap olak kadın örgütünü kurdu ve gerçek yaşama ancak Zilan tarzıyla ulaşılabileceğini belirtti. Özgür kadın partisi, örgütü ve ordusu 28 yıllık bu miras temelinde aralıksız bir şekilde mücadele ediyor. 28 yıl boyunca bu mirası devralan binlerce Zilan çıktı ve en zor anlarda büyük bir cesaretle tarihi direnişler sergilediler. Zilan 1996 yılında yaptığı eylemle tarihe damgasını vurdu, bugün de farklı isimler Zilan ruhuyla her alanda tarihe damga vuruyor. Bu damga bugün direnişin tünellerinde, Kuzey Kurdistan dağlarının zirvelerinde, egemenlerin güçlerin metropollerinde, özgür yaşam çizgisinin öncüleri tarafından hala savunuluyor. Fedai komutan Zilan yoldaşın yarattığı değerlere yüzlerce değer eklenmiş, cesur kadınların desteğiyle Zilan'ın özgürlük mesajı korunmuştur.

ZİLAN YENİLMEZ BİR ORDUNUN KOMUTANI OLDU

Heval Zilan'ın özgürlük tutkusu onun hakikat ateşine girmesine, kendini küle çevirmesine ve o külden özgür bir kadının yaratmasına sağladı. Zilan fedai eylemi ardıllarının mücadelesine ışık oldu. Yüzlerce komutan ve öncü YJA-Star bayrağını her zaman zafer ruhuyla ülkelerinin semalarında dalgalandırdılar. Zilan çizgisi teslimiyeti reddeden ve baş eğemeyen bir çizgidir. Bu nedenle bugün Zilan çizgisinde yürüme sözü veren binlerce kadın, düşmanın eline düşmemek için son nefeslerine kadar hiç tereddüt etmeden mücadele ediyor ve bombalarını kendilerinde patlatıyorlar. Önder Apo’ya, Kurdistan halkına ve komutanları Zilan’a verdikleri sözü en gerçekçi şekilde yaşıyor ve somutlaştırıyorlar. Zilan fedai eyleminin sonu olmayan bir başlangıç ​​olduğunu da gösterdi.

Tanrıça Zilan, özgürlükten yana olan herkesin yüreğine dokunmuş ve egemen zihniyet karşısında dinmeyen bir fırtınaya dönüşmüştür. Dolayısıyla bugün, ‘Jin Jiyan Azadî’ sloganı demokratik devrimin teminatıdır. Bu slogan, Zilan'ın eylemiyle yaşam bulmuş, ardıllarının öncülüğünde günümüze kadar devam etmiş ve dünyanın her yerine yayılmıştır. Kölelik zincirlerini kıran, yüzyıllardır süren zulmü reddeden kadınlar, "Jin, Jiyan Azadî" sözleriyle Zilan’ın ruhunu bir kez daha canlandırdılar. Çünkü Zilan'ın kendisi de "Kürt kadınının dirilişi olmak istiyorum" demişti. Bugün Zilan, özgürlük arayan tüm kadınların dirilişi haline gelmiştir.

YJA-STAR güçleri olarak savaşımızın ve yaşamımızın ölçüsü Zilan çizgisinde yürümektir. Zilan gibi yaşamak, Zilan gibi mücadele etmek ve Zilan gibi eylem yapmak temel amacımızdır. Rêber Apo, "En büyük aşk Zilan'la yaşanır. Bizim için kadınla yaşam olacaksa Zilan'ın tarzında olmalı" diyerek yürümemiz gereken mücadele yolunun ışığını göstermişti. Bu nedenle her gün kendi gerçeklerimizi Zilan gerçeğiyle karşılaştırıyor ve mücadelemizin yolunu ona göre belirliyoruz. Zilan yoldaş yenilmez bir ordunun komutanı oldu. Dolayısıyla onun komutasındaki YJA Star güçleri, 28 yıldır Zilan’ın fedai ruhuyla savaşıyor ve mücadele ediyor.

İŞGALCİLERİN KABUSU OLACAĞIZ

Sara, Ruken, Erdal ve Rojhat gibi kahraman yoldaşlarımız Zilan’ın direniş ruhunu bir kez daha en üst düzeyde canlandırdı. Onların ve özgürlük davasının tüm şehitlerinin hayallerinin gerçekleşmesi için mücadelemizi daha da büyüterek sürdüreceğiz. Kurdistan topraklarının her parçasını faşizme mezar yapacağımız iddiası ve kararlılığıyla yaşayacağız ve savaşacağız. Yüzlerce özgürlük kahramanın intikamını alarak tarihe olan borcumuzu ödeyeceğiz. Zilanvari'nin eylemlerle Önder Apo'nun fiziki özgürlüğüne daha da yakınlaşacağız ve fiziki özgürlüğünü kaçınılmaz kılacağız. Dolayısıyla Zilan'ın komutasında olan orduöuz, her zaman işgalcilerin kabusu haline gelecek ve intikam alacaktır.

Özgür Kadın Ordusu olarak Zilanların ruhuyla mücadelemizi daha da büyüterek yenilmez bir güç olacağız. Zilan çizgisiyle direnişimizi büyüterek özgürlüğü kaçınılmaz kılacağız. Bu nedenle Komutanımız Zilan’ın emeğine, mücadelesine ve eylemine güçlü bir şekilde sahip çıkacağız. Bu temelde özgürlük Tanrıçası Zilan şahsında bir kez daha tüm devrim şehitlerini, özgür kadın çizgisine öncülük tüm şehitleri saygı ve minnetle anıyoruz. Onlara layık olmak, özgür Kurdistan ve özgür Önderlik hayallerini gerçekleştirmek için amaçlarına bağlı kalacağımızın sözünü yineliyoruz.”