YPS: Düşman konvoyunu engelledik, bir polis yaralandı

YPS Mehmet Yıldırım Milisleri, Êlih Serêgir’de polis araçlarını el yapımı bombalarla hedeflediklerini, bir polisin yaralandığını ve “düşman konvoyunun mahalleden geçişini engellediklerini” belirtti.

YPS EYLEM

Yazılı bir açıklama yapan YPS Mehmet Yıldırım Milisleri, “Milislerimiz halkımızın iradesine yapılan saldırılara karşı 11 ve 12 Haziran gecesi Êlih Serêgir’de polis araçlarına el yapımı bombalar ile saldırmış, bir polis yaralanmıştır” dedi. 

“Direne direne kazanacağız! Bê Serok jiyan nabe! sloganları ile düşman konvoyunun mahalleden geçişi engellenmiştir” diye ekleyen YPS milisleri, devamla şunları ifade etti:

“Kürt halkı olarak Kurdistan’da faşist AKP-MHP rejimini kabul etmediğimizi seçimlerdeki irademizle gösterdik. Yavuz hırsız AKP-MHP faşist rejimi kayyum şarlatanlığı ile Kurdistan’ı gasp etmeye çalışıyor. Belediyeleri gasp ederek bizleri, Kürt halkını zapt etmeye çalışıyor fakat özgürlük zapt edilmez. Kendimize oy verdik dedik, kendimiz olanı belediyelerimizi gasp etmeye çalışan faşist Erdoğan’ın uzantılarını her daim ve her yerde kapana kıstırarak savunacağız.”