Yunan yazar Pilavaki: Abdullah Öcalan için direnişi büyütmeliyiz

Yunan yazar Despo Pilavaki, "Direnişi her zamankinden daha fazla yükseltmeliyiz. Çünkü Abdullah Öcalan özgür olmadan hiçbirimiz özgür olamayız" dedi.

Yunanistanlı şair-yazar Despo Pilavaki, "Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm” hamlesine destek verdi.

Teofilos Georgiadis sayesinde Kürt halkı ve Kurdistan hakikati ile tanıştığını ifade eden Despo Pilavaki, "Ben Yunanistan’da üniversite okuyordum. Daha sonra Kıbrıs’a geldim. Kıbrıs’ta Teofilos Georgiadis ile tanıştım. Teofilos, Kurdistan'a dair çok şey anlattı bana. Kendi kaderine razı gelmeyen bir halk ve onun özgürlük mücadelesini veren Önderliği ile tanıştım" dedi.

'ABDULLAH ÖCALAN HALKLARIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ ESAS ALIYOR'

Despo Pilavaki, şunları söyledi: "Doksanların başında Kürt ve Kürt Özgürlük Hareketi ile tanıştım. O dönem evlenmiştim ve bir çocuğum vardı. Eğer çocuğum olmamış olsaydı ben de o özgürlük dağlarına giderdim ve savaşırdım. Bunu yapamadım belki ama hayatım boyunca hep Kürtler için mücadele etmeye çalıştım.

Keşke Abdullah Öcalan gibi bizim de bir Önderliğimiz olsaydı. Bugün Ortadoğu’da 3. Dünya Savaşı yaşanıyor. Aslında bu savaş aynı zamanda ideolojik bir savaş ama önde olan Abdullah Öcalan’ın ideolojisidir. Bunun en bariz örneği Rojava Devrimidir. Aslında tam da bu Öcalan’ın neden esaret altında olduğunu da ifade ediyor. Çünkü Abdullah Öcalan’ın ideolojisi halkların özgürlüğünü esas alıyor. Fakat bu egemenlerin çok da hoşuna giden bir durum değil. Ben yeryüzünde Abdullah Öcalan gibi bir Önderlik vasfına sahip olan birine denk gelmedim. Egemenler için hep hedef halinde oldu. Ama Öcalan bir şahıs değil, o milyonların özgürlük umudunu ifade ediyor. Bu umudu da hiçbir güç engelleyemez. Fakat bu öyle oturarak da olacak bir şey değil. Her zamankinden daha fazla mücadele etmeliyiz, her zamankinden daha fazla çalışmalıyız. Direnişi her zamankinden daha fazla yükseltmeliyiz. Çünkü Abdullah Öcalan özgür olmadan hiçbirimiz özgür olamayız.”