GÖRÜNTÜLÜ

Zap şehitlerinin kimlikleri açıklandı

Zap’a bağlı Girê Cûdî Direniş Alanı’nda 4 gerillanın şehadete ulaştığını belirten HPG, “Her anlarını fedaice yaşayan ve savaşta da yüksek cesaretle fedaice bir duruş sergileyen kahramanlarımızı saygıyla anıyoruz” dedi.

ŞEHİT AÇIKLAMA

HPG Basın İrtibat Merkezi şehadete ulaşan gerillalara ilişkin şunları belirtti.

"8 Ağustos 2024 günü saat 01:45’te Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki güçlerimiz, işgalci Türk ordusunun konumlandığı bir tepeye dönük iki koldan sızma eylemi gerçekleştirdi. Yakın mesafeden işgalcilerin mevzilerini el bombaları ve ferdi silahlarla vuran yoldaşlarımız ile işgalciler arasında çatışma yaşandı. Yoldaşlarımızın etkili vuruşları sonucunda 3 düşman mevzisi imha edildi. İşgalci Türk ordusu tarafından saat 02:10’da eylem alanı 6 kez savaş uçakları ile bombalandı.

Gerçekleşen çatışma ve bombardımanlarda halkımızın en değerli ve seçkin fedai evlatlarından Agir Çekdar, Besta Agir, Asmîn Seyît ve Cemal Dêrazor yoldaşlarımız şehadete ulaştı. Her anlarını fedaice yaşayan ve savaşta da yüksek cesaretle fedaice bir duruş sergileyen kahramanlarımızı saygıyla anıyor, amaçlarının takipçisi olacağımızı belirtiyoruz. Bu temelde şehitlerimizin değerli ailelerine, yurtsever Kürt ve Arap halklarımıza başsağlığı diliyoruz.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Agir Çekdar
Adı Soyadı: Serdar Kılınç
Doğum Yeri: Bedlîs
Anne – Baba Adı: Semiha – Maruf
Şehadet Tarihi ve Yeri: 8 Ağustos 2024 / Zap

 

Kod Adı: Besta Agir
Adı Soyadı: Evin Ateş
Doğum Yeri: Sêrt
Anne – Baba Adı: Nuriye – İbrahim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 8 Ağustos 2024 / Zap

 

Kod Adı: Asmîn Seyit
Adı Soyadı: Zehra Angay
Doğum Yeri: Amed
Anne – Baba Adı: Ayhan – Mehmet Sıdık
Şehadet Tarihi ve Yeri: 8 Ağustos 2024 / Zap

 

Kod Adı: Cemal Dêrazor
Adı Soyadı: Beşar Salih
Doğum Yeri: Dêrazor
Anne – Baba Adı: Yezi – Salih
Şehadet Tarihi ve Yeri: 8 Ağustos 2024 / Zap

 

AGIR ÇEKDAR

Agir yoldaşımız, derin yurtseverlik geleneğine sahip bir ailenin ferdi olarak Bedlîs’în Tetwan ilçesinde dünyaya geldi. Yakın çevresi ve ailesinin yurtsever olması, yoldaşımızın da yurtseverlik bilincini kazanmasına vesile oldu. İhsan Nuri, Hecî Musa Beg, Yusuf Ziya Beg gibi Kurdistan tarihine adını altın harflerle yazdıran Bedlîsli kahramanların hikayelerini dinleyerek ve özüne bağlı bir şekilde büyüdü. Bir birey olarak yaşamı her zaman sorgulayan Agir yoldaşımız, ilkokul yıllarında anadili konusunda çelişkiler yaşayarak sistemin asimilasyon yuvaları olan TC okullarına karşı tepki duydu. Bir süre köy okulunda okuyan yoldaşımız, daha sonra sistemin özel asimilasyon yuvaları olan YİBO’da okudu. Okul döneminde sistemin Kürtçe bir kelimeye bile tahammül etmediğini gören ve TC devletinin gerçek yüzünü anlayan Agir yoldaşımız, sistem okullarını bırakarak yaşam mücadelesine atıldı. Yaşı ilerledikçe Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’ne karşı merakı giderek artan yoldaşımız, Kurdistan’da yaşanan savaşta kahramanlık destanları yazan gerillaya hayranlık duydu. Düşmanın Kurdistan’da halkımızı göçe mecbur bırakması ve kültürel kırıma uğratmak istemesi sonucu Türkiye metropollerine göç eden binlerce Kürt ailelerinden biri olarak faşist Türk devletine karşı öfkesini biledi. Önderliğimiz ve şehitlerimiz öncülüğünde gelişen özgürlük mücadelesini daha yakından tanımak ve anlamak istedi. Bazı şehir çalışmalarında yer alan yoldaşımız, hem yurtseverlik görevlerini yerine getirmeye çalıştı hem de ailesinin geçimine katkıda bulunmak için bazı işlerde çalıştı. Ekonomik anlamda ailesine destek olan yoldaşımız, ailesinin büyük çocuğu olarak sorumluluklar üstlendi. Emekle erken yaşta tanışarak ve olgun bir kişiliği kendinde yaratarak çevresinde sevilen ve sözü dinlenen biri oldu. Yer aldığı her çalışmayı başarıyla yerine getiren ve dürüst kişiliğiyle tanınan yoldaşımız, gerillanın özellikle Botan’da gerçekleştirdiği eylemlerden büyük güç alarak gerilla yaşamına katılım kararı verse de bunu bir süre ertelemek zorunda kaldı. İşgalci, sömürgeci TC devletinin gerçekleştirdiği Roboskî ve Paris katliamları sonrası onurlu her Kürt genci gibi yüzünü özgür dağlara döndü. Düşmanın her türlü saldırısına karşı verilecek en iyi cevabın mücadele saflarına katılımdan geçtiğinin bilinciyle hareket etti.

2013 yılında Bakurê Kurdistan üzerinden gerilla saflarına katılan Agir yoldaşımız, yolculuğu boyunca tanıdığı yurtsever ailelerin yaklaşımdan derinden etkilendi. Daha sonra Medya Savunma Alanları’na geçen yoldaşımız, yeni savaşçı eğitimlerine dahil oldu. Çocukluk yılları köyde geçen ve dağ yaşamına motive olmada sıkıntı yaşamayan yoldaşımız, eğitimlerdeki moralli katılımı ile yoldaşlarının takdirini kazandı. Gördüğü ideolojik derslerle hem Kurdistan hem de Parti tarihinde nelerin yaşandığını bilince çıkararak güçlü bir katılım sergiledi. Askeri branşlarda belli bir yetkinlik kazanan ve ideolojik anlamda da derin yoğunlaşmalar yaşayan Agir yoldaşımız, başarılı bir gerilla olarak eğitimini tamamladı. Daha sonra pratik çalışmalara dahil olan yoldaşımız, gerillacılık konusunda önemli tecrübeler kazandı. İdeolojik eğitimlerini hiç aksatmadan önemli bir bilinç düzeyine ulaştı.

Önderliğimizi okudukça Partimizi ve ideolojimizi daha iyi anlayarak düşmana olan öfkesini büyüten yoldaşımız, hedeflerini büyüttü. Apocu fedai bir militan olmayı hedefleyerek Hêzên Taybet bünyesindeki çalışmalarda yer almak istedi. Hêzên Taybet’te güçlü bir eğitim gören ve fedaileşme üzerine derin yoğunlaşmaları olan yoldaşımız, yaşamdaki duruşu ve kendine örnek aldığı fedai yoldaşlarının ahlakı ile güven veren bir gerilla olmayı başardı. Fedai eylem yaparak adını mücadele tarihimize altın harflerle yazdıran yoldaşlarının takipçisi olmayı amaçladı. Zorlu bir eğitimden geçen yoldaşımız, Medya Savunma Alanları’nın farklı bölgelerinde Parti çalışmalarında yer aldı. Üstlendiği stratejik görevlerin farkında olarak düşmanın her türlü yönelimini boşa çıkarmak için derin sorgulamalar yaşayan yoldaşımız, yer aldığı çalışmalarda önemli tecrübeler kazandı. Yer aldığı her çalışmaya Parti ciddiyeti ve şehitlere layık olma çabası ile yaklaşarak görevlerini eksiksiz bir şekilde yerine getirdi. Askeri, ideolojik ve yaşamsal anlamda büyük tecrübeler kazanan Agir yoldaşımız, yoğun geçen pratik süreçten sonra ideolojik akademilerde eğitim gördü. Eğitim sürecinde geçmiş pratiğini sorgulayan yoldaşımız, içerisinde bulunulan dönemin ruhuna göre kendini hazırlamaya çalıştı. Önderliğimizin savunmalarını okuyarak Önderlik felsefesi ve özgür düşünce ile kendini donatan yoldaşımız, işgalci TC devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik başlattığı operasyonlara karşı tarihi görevlerini yerine getirmek için öneride bulundu. Düşmanın her türlü teknik, yasaklı silah ve kimyasal gazlarla saldırmasına rağmen hezimet yaşadığı, Apocu fedailer karşısında tıkandığı Şehîd Delîl Batı Zap Bölgesine geçti. Tarihi sorumluluklarını bilerek hem savaş tünellerinde hem de altyapı çalışmalarında emek verdi. Bulunduğu alanın maneviyatını hissederek yeri geldiği zaman bir savaşçı, yeri geldiği zaman da bir komutan olarak görevlerini tereddütsüz bir şekilde yerine getirdi.  

Agir yoldaşımız, doğal, sade ve fedaice katılımı ile Zîlanlar’ın ardılı olarak biz yoldaşlarına zengin bir mücadele mirası bıraktı. 8 Ağustos 2024 günü Şehîd Delîl Zagros Batı Zap bölgesinde fedaice gerçekleştirdiği saldırı eyleminde düşmanla çarpışarak şehitler kervanına katıldı.

 

BESTA AGIR

Besta yoldaşımız Sêrt’in Misirc ilçesinde Alikî aşiretine mensup yurtsever bir ailede dünyaya geldi. Kürtlük değerlerine bağlı, derin yurtseverliğin yaşandığı bir ortamda büyüyen yoldaşımız, geleneklerini bilen ve özüne uygun yetişen biri oldu. Abisinin gerilla saflarında yer alması, yakın çevresinde katılım ve şehadetlerin olması nedeniyle erken yaşta partimiz PKK’yi tanıma şansını yakaladı. Küçük yaşta düşman gerçekliğini gören koçer bir ailede şekillenen Besta yoldaşımız, kişiliğindeki Kürtlük özünü her zaman kendinde korumaya çalıştı. Soykırımcı Türk devletinin Kurdistan’da uyguladığı zulmü yaşayan bir ailenin ferdi olarak sisteme karşı öfke besledi. Sistem okullarında liseye kadar giden yoldaşımız, devletin asimilasyon politikalarına karşı duyarlı bir Kürt kadını olarak anadilini konuşmada ısrar etti. Halkımızın imha, inkar ve kültürel soykırımı üzerine kurulu TC devletinin kendisine verebilecek bir hayat olmadığını ve TC devletinin varlığının farklı halkların yok edilmesi üzerine kurulu olduğunun bilincine vardı. Kapitalist sistemin kadını yok saydığını ve metalaştırdığını anlayarak özgürlük mücadelesi saflarında yer alan kadın gerillalara hayranlık duydu. Kadın gerillaların savaşından güç alan ve onlarla aynı saflarda olacağı günlerin hayalini kuran yoldaşımız, sistemin hiçbir geri feodal dayatmasını kabul etmedi. Özellikle kadının toplumdaki yerini sorgulayan ve bu konuda her zaman çelişkiler yaşayan yoldaşımız, arayışlarını derinleştirdi. Özellikle Şengal’de DAİŞ çetelerinin Êzidî halkımızı soykırımdan geçirmek istemesi ve Êzidî kadınların pazarlarda satılması karşısında vicdani sorgulama yaşayan yoldaşımız, her onurlu Kürt genci gibi artık kesin bir karar vermesi gerektiğini düşündü. Kobanê Direnişi ve Şengal’de yaşanan vahşete karşı derin sorgulamalar yaşayan yoldaşımız, gerilla saflarına katılma kararı verdi. DAİŞ çeteleri ve işgalci TC devletinden intikam almanın en kutsal yolunun gerilla saflarından geçtiğinin bilinciyle yüzünü Kurdistan dağlara döndü.

2014 yılında Bakurê Kurdistan’dan gerilla saflarına katılan Besta yoldaşımız, kısa bir süre katılım yaptığı alanda kaldıktan sonra Medya Savunma Alanları’na geçti. Yeni savaşçı eğitimini burada gören yoldaşımız, dağ ve gerilla yaşamına uyum sağladı. Koçer bir ailede yetişen yoldaşımız, dağ yaşamında yoldaşlarına yardımcı oldu. Kurdistan dağlarının kutsallığını bilen ve özgür kadının doğuş mekanları olan bu dağlarda yeni savaşçı eğitimini başarılı bir şekilde tamamladı. Katılım sebebini her zaman canlı tutan ve yetkin bir YJA Star gerillası olmayı hedefleyen yoldaşımız, Önderliğimizin ve ülkemiz Kurdistan’ın özgürlüğünü en büyük amacı haline getirdi. Askeri branşlara olan yatkınlığı ve bu derslerdeki istekli katılımı Besta yoldaşımızın kısa sürede pratik alanda tecrübe kazanmasına vesile oldu. Operasyon okulunda eğitim gören yoldaşımız, gerilla yaşamının tüm inceliklerini öğrenerek ve yetkin bir YJA Star gerillası olarak tarihin intikamını alacağını düşündü. Daha sonra pratik yapacağı bölgelere geçen yoldaşımız, eğitimde öğrendiklerini yoldaşları ile paylaşarak devrimci görevlerini yerine getirmeye çalıştı. Her geçen gün düşmana olan öfkesini bileyen yoldaşımız, yer aldığı tüm alanlarda düşmana darbe vurma arayışında oldu. 2016 yılında Garzan bölgesinde bir düşman saldırısında şehadete ulaşan abisi Xemgîn Koçer–Cemil Ateş yoldaşımızın şehadetinden etkilense de mücadele azmini ve hırsını büyüterek intikam arayışını derinleştirdi. Şehit yoldaşlarımızın bıraktıkları mücadeleyi büyütme ve yaşanan işgal saldırılarına cevap olmak isteyen Besta yoldaşımız, Bakurê Kurdistan’a geçme önerisinde bulundu. Fedaileşme üzerine yoğunlaşmaları olan ve kendini her zaman şehitlerimize borçlu gören Besta yoldaşımız, Hêzên Taybet bünyesinde çalışmalarda yer aldı. Hêzên Taybet’de eğitim gören yoldaşımız, eğitimlerde profesyonel bir gerilla olarak tarihi sorumluluklar yüklendi. Savaşın hazırlığının önemini bilen yoldaşımız, altyapı çalışmalarına öncülük etti. Hem savaş tünellerinin hazırlanmasında hem de altyapı çalışmalarında görevlerini layıkıyla yerine getirdi. İşgalci TC devletinin Medya Savunma Alanları’na dönük başlattığı operasyonlara karşı tarihi sorumluluklarının farkındalığıyla Şehîd Delîl Batı Zap bölgesine geçti. Gerilla timlerindeki başarılı performansı ile yoldaşlarının takdirini kazandı. Hem savaş tünellerinde hem de bulunduğu hareketli gerilla timlerinde fedai tarzda hareket ederek düşmanın emellerine ulaşmasını engelleyen yoldaşlarımızdan olmayı başardı. Eylemci kişiliği, PAJK çizgisindeki net duruşu ve Zîlanlaşmadaki kararlılığı ile yaşam ve savaşta tüm yoldaşlarının örnek aldığı bir YJA Star militanı olmayı başardı.

Sömürgeci soykırımcı Türk ordusunun Apocu fedai militanlar karşısında yaşadığı hezimette büyük emeği olan ve en olmaz sanılan görevleri başararak yoldaşlarına büyük moral kaynağı olan Besta yoldaşımız, fedai çizgide bir an bile tereddüt etmeden yürüyen bir YJA Star militanı olarak mücadele tarihimizdeki yerini aldı. Düşmana olan öfkesi, fedai yaşamındaki moralli katılımı ve savaştaki cesareti ile bilenen Besta yoldaşımız, 8 Ağustos 2024 günü Şehîd Delîl Zagros Batı Zap bölgesinde fedaice gerçekleştirdiği saldırı eyleminde düşmanla çarpışarak şehitler kervanına katıldı. Besta yoldaşımız şahsında tüm şehitlerimizin özgürlük hayalini gerçekleştirinceye kadar mücadelemizi büyüterek sürdüreceğimizin sözünü yineliyor ve şehitlerimizin anısını her daim yaşatacağımızı belirtiyoruz.

 

ASMÎN SEYİT

Asmîn yoldaşımız Amed’in Bismil ilçesinde yurtsever bir ailede dünyaya geldi. Amed gibi mücadelemizin merkezi olan bir kentte büyüyen yoldaşımız, ulusal değerlerine ve özüne bağlı bir birey olarak yetişti. Gerillanın kahramanlık hikayelerini dinleyen ve yaşı ilerledikçe Kurdistan’da gelişen savaşın şiddetini gören Asmîn yoldaşımız, erken yaşta Hareketimize sempati duydu. Asimilasyon yuvaları olan TC okullarında 10 yıl okuyan yoldaşımız, sistemin halkımızın geleceği olan gençliği özünden koparma ve asimile etme politikalarının farkına vardı. Partimiz PKK’nin büyük bedeller vererek bin bir emekle işgalci TC devletine karşı halkımızın varlığını koruması ve yaşanan şehadetler Asmîn yoldaşımızı derinden etkiledi. Genç yaşında sistemle ilk çelişkilerini yaşadı. Amed gibi ahlaki ve politik toplum değerlerinin güçlü olduğu mücadelemize her zaman destek olan ve binlerce evladını özgürlük mücadelesine katan bir kentte yaşayan Asmîn yoldaşımız, gençlik yıllarında kendisi ve çevresi ile ilgili sorgulamalar yaşamaya başladı. 2013 yılında dayısı Numan Amed-Ertem Karabulut yoldaşımızın Amed’de, kuzeni Cigerxwîn Qoser–Vedat Angay yoldaşımızın da Çelê bölgesinde şehitler kervanına katılmasından derinden etkilendi. Lise yıllarında arayışlarını derinleştiren yoldaşımız, özellikle DAİŞ çetelerinin Şengal ve Rojava’da Türk devletinin desteği ile halkımıza saldırması ve buna karşı destansı bir direnişe şahit olan Asmîn yoldaşımız, yurtsever ve onurlu bir Kürt kadını olarak vicdani zorlanmalar yaşadı. Yaşanan ağır süreçte neler yapabileceği konusunda yoğunlaşan yoldaşımız, bu sisteme karşı hakikat savaşçılığı yapan Hareketimizi daha yakından tanıma ve anlama arayışına girdi. Rojava ve Şengal sürecinde yaşanan kahramanlıklardan güç alan Asmîn yoldaşımız, böylece 2014 yılında gerilla saflarına katılmaya kararı verdi.

Gerilladaki ilk eğitimini Medya Savunma Alanları’nda gören Asmîn yoldaşımız, bu eğitim sürecinde gerillanın yoldaşlık ilişkilerinden ve kolektif yaşamında etkilendi. Sistemdeki sahte ve çıkarlar üzerine kurulu ilişkilerin aksine yoldaşı için gözünü kırpmadan her tehlikeye atılan gerillayı gördükçe verdiği kararın mutluluğunu yaşadı. Eğitimlerdeki heyecanlı katılımı ve askerlik sanatına olan ilgisi sayesinde kısa sürede birçok konuya hakim oldu. Partimizin 40 yıllık gerilla savaşı tecrübelerinden yararlanarak yetkin bir YJA Star militanı olan yoldaşımız aynı zamanda Rêber Apo felsefesine de yoğunlaşarak özellikle kadın özgürlük çizgisini anlamaya ve özgürlük ilkelerini kişiliğinde temsil etmeye çalıştı. İdeolojik derslerde derin yoğunlaşmalar yaşayan Asmîn yoldaşımız, özellikle kadın tarihi ve kadın ordulaşması derslerinde yaşadığı yoğunlaşmaları yoldaşları ile paylaşarak onların gelişimine de katkı sundu. Eğitimlerini tamamladıktan sonra gittiği alanlarda ilk gerillacılık tecrübesini kazanan yoldaşımız, yaşamdaki güçlü yoldaşlığı, erkek egemenlikçi zihniyete karşı duyarlı ve taviz vermeyen duruşu ile kendisini daha büyük günlere hazırladı. Üstlendiği stratejik görevleri layıkıyla yerine getirerek bulunduğu her çalışmada şehitlere layık olma bilinci ile hareket etti. Gerilla sanatında ustalaşmayı amaçlayan ve düşman saldırılarına ancak profesyonel bir YJA Star gerillası olarak cevap olunabileceğinin farkında olan Asmîn yoldaşımız yeni dönem gerilla taktiklerinde derinleşmek için kendisini eğitti. Eğitim sürecini iyi değerlendirerek hem askeri hem de ideolojik anlamda derin yoğunlaşmalar yaşayan yoldaşımız, sürecin beklentilerine cevap olacak bir duruşun sahibi oldu. Her ne kadar işgalci Türk devletinin saldırılarının yoğun olduğu alanlara gitmek istese de ihtiyaçlardan kaynaklı başka çalışmalara geçti. Bulunduğu çalışmaların büyük bir titizlik ve hassasiyet gerektirdiğinin bilincinde olan Asmîn yoldaşımız, bu çalışmalarda önemli örgütsel tecrübeler kazandı. İşgalci TC devletinin “Çöktürme Planı’’ çerçevesinde başlattığı saldırı konseptine karşı fedailik çizgisinde savaşan ve yaptıkları fedai eylemlerle TC devletini sarsan yoldaşlarının yolundan gitmeyi hedefledi. Bu temelde Hêzên Taybet bünyesinde eğitimlere dahil oldu. Hêzên Taybet’in yoğun ideolojik ve askeri eğitimlerinden geçen Asmîn yoldaşımız, eğitim süresi boyunca kendini her anlamda derin bir sorgulamaya tabi tuttu. Eğitimlerde kazandığı yetkinlik sayesinde bulunduğu alanda yoldaşlarının uzmanlaşma eğitimlerinde emek verdi. Şehîd Delîl Batı Zap bölgesindeki destansı direnişte yerini alan Asmîn yoldaşımız şehadete ulaşan yoldaşlarının amansız bir takipçisi oldu. Birçok başarılı eylemde yerini alan ve yoldaşlarına askeri anlamda tecrübelerini aktaran Asmîn yoldaşımız, fedai bir YJA Star gerillası olarak mücadele tarihimizde silinmeyecek bir şekilde yerini aldı.

Medya Savunma Alanları’nın birçok bölgesinde devrimci görevlerini yerine getiren Asmîn yoldaşımız 8 Ağustos 2024 günü Şehîd Delîl Zagros Batı Zap bölgesinde fedaice gerçekleştirdiği saldırı eyleminde düşmanla çarpışarak şehitler kervanına katıldı. Bulunduğu her alanda askeri yetkinliği, cesareti, emekçi ve fedakar özellikleriyle en zorlu görevlerin üstesinde gelmeyi başardı. Büyük bir tutkuyla bağlı olduğu özgürlük mücadelesini fedaileşerek zirveleştiren Asmîn yoldaşımızın anısını mücadelemizde her zaman yaşatacağımızın sözünü yineliyoruz.

 

CEMAL DÊRAZOR

Önderliğimizin ve şehitlerimizin emekleri ile Rojava’da filizlenen ve yaşam bulan Demokratik Ulus Paradigması farklılıkların ortak bir paydada birleşmesinin adı oldu. Rojava Özgürlük Devrimi’nin ezilen tüm halklara ilham kaynağı olduğunu gören Arap halkımızın değerli evladı Cemal yoldaşımız, Kuzey Doğu Suriye’nin Dêrazor kentinde yurtsever bir ailede dünyaya geldi. Kadim Arap kültürünün derin ve en sade yaşandığı bir ortamda yetişen Cemal yoldaşımız, geleneklerine bağlı bir şekilde yetişti. Öğrenim hayatını sürdürürken bir yandan da ailesinin geçimine katkıda bulunmak için birçok işte çalışan yoldaşımız, emek olgusuyla erkenden tanıştı. Erken yaşta aldığı sorumluluklar ve emeği ile ayakları üzerinde durması, çevresi tarafından sevilmesine neden oldu. Yaşı ilerledikçe yaşama dair arayışları derinleşen yoldaşımız, kapitalist modernitenin sahte ve maneviyattan uzak yaşamından tatmin olmayarak önemli sorgulamalar yaşadı. Rojava Özgürlük Devrimi ile beraber Hareketimizi daha yakından tanıma şansı yakalayan Cemal yoldaşımız, gelişen savaş sürecinde gördüğü Apocu militanların her davranışından etkilendi. Bir lokma bir hırka felsefesi ile mücadele eden bu militanların kutsal yaşamını ve savaşını gördükçe Hareketimize sempatisi daha da gelişti. Özellikle Önderliğimizin ve kahraman şehitlerimizin emekleri ile Kuzey Doğu Suriye bölgesinde yaşam bulan Demokratik Ulus Paradigması’nın doğru uygulandığı taktirde halklarımızın tüm sorunlarını çözdüğünü gördü. Tüm halkların ve inançların ortak bir paydada birleşmesinin ezilenlere ilham kaynağı olduğunu gören Cemal yoldaşımız, Demokratik Ulus sisteminin tüm Ortadoğu’da yaşam bulması gerektiğine inandı. Arap halkımızın bir ferdi olarak halkının yaşadığı sorunlara karşı duyarsız olmaması gerektiğinin bilincinde olan yoldaşımız, en doğru ve hakikati temsil eden mücadelenin Rêber Apo öncülüğünde gelişen özgürlük mücadelesi olduğuna kanaat getirdi. Bu temelde Dêrazor halkımızın yiğit bir evladı olarak mücadele saflarında yer almak isteyen Cemal yoldaşımız, önce yerel düzeyde devrim çalışmalarında yer aldı. Çalışmalarda mücadele gerçekliğini daha iyi tanıma fırsatı bulan yoldaşımız, daha sonra profesyonel düzeyde katılım kararı verdi.

Sömürgeci TC devletinin Girê Spî işgaline karşı cesur bir savaşçı olarak yer alan yoldaşımız, askeri yetkinliği ve savaştaki soğukkanlılığı ile yoldaşlarına birçok konuda yardımcı oldu. İşgalcilere ağır darbelerin vurulduğu eylemlerde yer alan yoldaşımız daha sonra her özgürlük savaşçısı için kutsal mekanlar olan Kurdistan dağlarına geçmek istedi. Mücadelesini Kurdistan dağlarında sürdürerek Rêber Apo gerçekliğini yakından tanımak isteyen yoldaşımız, bu temelde yüzünü Kurdistan dağlarına dönerek gerilla saflarına katıldı.

Gerilla saflarında aldığı ilk eğitimlerle yabancısı olduğu dağ yaşamına kısa sürede uyum sağlayan Cemal yoldaşımız, istekli ve coşkulu katılımı sayesinde önemli gelişmeler katetti. Dağların heybeti ve gerillanın yoldaşlık ilişkilerinden derinden etkilenen Cemal yoldaşımız, yaşamın her anına moralli ve coşkulu katılarak örnek bir militan olmayı başardı. Apocu felsefeyi yaşamının her anına yansıtan ve eğitimlerine büyük önem veren yoldaşımız, bulunduğu her ortamda yaptığı eğitici ve yapıcı tartışmalarla tanındı. Daha önce edindiği savaş tecrübelerinin avantajıyla yeni dönem gerilla taktiklerini erkenden öğrenen Cemal yoldaşımız, bunları pratikleştirmek için yoğun bir çabanın içerisinde olarak savaşın yoğun yaşandığı alanlara gitme önerisinde bulundu. Gerillacılıkta kazandığı yetkinlik ve istekli katılımı sayesinde önerisi kabul edilen yoldaşımız düşman saldırılarının yoğun yaşandığı alanlara geçti.

İşgalci Türk devletinin tüm imkanlarını seferber ederek geliştirdiği insanlık dışı ve savaş suçu sayılan saldırılarına karşı Zap bölgesinde gelişen destansı direnişte yer aldı. Cemal yoldaşımız burada Apocu bir militan olarak en zorlu görevleri layıkıyla yerine getirdi. Üstlendiği görevleri ve katıldığı eylemlerdeki tereddütsüz katılımı ile dönem ruhunun gerektirdiği gibi davranmayı bildi. En son görev alanı olan Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinde de yer aldığı başarılı eylemlerle adını mücadele tarihimize yazdıran Cemal yoldaşımız, 8 Ağustos 2024 günü Şehîd Delîl Zagros Batı Zap bölgesinde fedaice gerçekleştirdiği saldırı eyleminde düşmanla çarpışarak şehitler kervanına katıldı. İnandığı ve soluksuzca yürüttüğü özgürlük mücadelesini Kurdistan dağlarında zirveleştiren Cemal yoldaşımızın uğrunda kendisini tereddütsüzce feda ettiği mücadeleyi zaferle taçlandıracağımızın sözünü yineliyoruz.”