Zap'ta hezimete uğrayan işgalci Türk devletinin komutanları Şirnex'e geldi

İşgalci Türk devleti, Zap'taki hezimetin ardından üst üste toplantılar düzenliyor. Bakan Yaşar Güler ve işgalci komutanlar Şirnex'e geldi. Erdoğan da bakanlarla olağanüstü toplantı yapacak.

Kurdistan Özgürlük Gerillaları’nın Zap’ta gerçekleştirdiği Devrimci Operasyon’da çok sayıda işgalcinin cezalandırıldığı ve silahlarına el konulduğu belirtildi.
Türk Savunma Bakanlığı ise kayıplarını gizlemeye çalışsa da 9 askerin öldüğünü, 4 askerin de yaralandığını açıklamak zorunda kaldı.

Türk ordusunun hezimetinin ardından Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Şirnex’e geldi. Bakana Türk Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve kuvvet komutanları eşlik etti.

BOZGUNUN ARDINDAN İŞGALCİLER TOPLANIYOR

Zap'ta yaşanan bozgunun ardından Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve bakanların da bugün görüşmesi bekleniyor. Erdoğan başkanlığında, saat 14.30'da İstanbul Dolmabahçe'de "güvenlik" toplantısı yapılacak.

Erdoğan'ın çalışma ofisindeki toplantıya Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Metin Gürak ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın katılacak.