25 Kasım vesilesiyle Kopenhag’da stant açıldı

Kürt kadın meclisi ve Danimarka’da sınır tanımayan kadın platformunun açtığı bilgilendirme standında, “Şiddete karşı direnme azmini kazandıran Önder Apo’yu selamlıyoruz” denildi.

Kürt Kadın Meclisi ve Danimarka’da Sınır Tanımayan Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle başkent Kopenhag merkezindeki Nytorv semtinde bilgilendirme çadırı açtı.

“Faşist Erdoğan hükümetinin Rojava’ya yönelik yasak kimyasal silahlarla bütün dünya kamuoyunun gözünün önünde barbarca ve insanlık dışı katliamları gerçekleştirmesi, garantör ülkelerin bu çirkef saldırılar karşısında sessiz kalmalarını şiddetle kınıyoruz” diyen kadınlar, yeni bir 25 Kasım’ı karşılarken, erkek şiddetine karşı kadının öz savunma çizgisine dönüşen güçlü ideolojinin kurumlaştığı bir süreçten geçtiklerini kaydetti.

Açıklamada, “Kürt bilge kadınlarını katleden gerici, faşist ataerkil ve hegemonyacı sistemler ve günümüz diktatör Trojillolara inat, “Kadın özgür olmayana kadar erkek de özgür olamaz” sloganını hayata geçirerek ve bütün bileşenlerin beraber bir demokratik sistem içerisinde aynı haklara sahip olabileceği bir sistem yaratacağız. Bugün iktidarın en büyük şiddet temsilini yürüten güçlere karşı direnme azmini biz kadınlara kazandıran Önder Apo’yu selamlıyoruz” vurgusu yapıldı.