İki kadın katledildi, ikisi şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti

Adana, İstanbul ve Ardahan’da iki kadın katledilirken, iki kadın da şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti.

ADANA

Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde Yenibaraj Mahallesi'nde bir erkek dini nikahlı olduğu eşini ve annesini katletti.

Hüda Gün (39) ile annesi Naima Gün’ün Abdurrahman A. (32) tarafından öldürüldüğü bildirildi.  

Olay yerinden kaçan Abdurrahman A.’nın yakalanması için çalışmalar sürüyor.

İSTANBUL

İstanbul’un Avcılar ilçesine bağlı Gümüşpala Mahallesinde Kübra Ece şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti.

Ece’nin 30 Ocak’ta sabah saatlerinde aralarında erkek arkadaşının da olduğu 7 kişinin evde olduğu sırada evin balkonundan düştüğü bildirildi. Yaralı halde hastaneye kaldırılan Ece hayatını kaybetti.

Olay sırasında evde bulunan Mikail Ö., Hami A., Mehmet Emre Ş., Mahmut Emir Ş.,  Ayşe Ç., Muhammed Ali Ş., Luizia M. ve R.C. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararıyla gözaltına alındı.

ARDAHAN

Ardahan’ın Göle ilçesinde 78 yaşındaki Fatma Sarıkaya (78) da şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti.

Sarıkaya’nın Göle’ye bağlı Köprülü Beldesi’nde tandırda ekmek pişirdiği sırada elbisesinin alev alması sonucu yaralandığı iddia edildi. Hastaneye kaldırılan Sarıkaya kurtarılamadı.

HER YIL YÜZLERCE KADIN KATLEDİLİYOR

Türkiye’de her ay onlarca kadın katlediliyor. Failler çoğu zaman cezasızlık kültüründen faydalanıyor. Yetkililer, sık sık kadına yönelik şiddeti teşvik eden açıklamalarda bulunurken, polis ve yargının tutumu da şiddet faillerini cesaretlendiriyor.

Bianet'in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre erkekler 2021'de 324, 2020'de 284, 2019'da en az 328 kadını katletti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun (KCDP) “2021 Yıllık Veri Raporu”na göre, 280 kadın erkekler tarafından katledildi, 217 kadın şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti. Rapora göre kadınların yüzde 64'ü evlerinde katledildi.