İnsiyatifa Jinên Tolhildêr'den Mersin ve İstanbul'da eylem

İnsiyatifa Jinên Tolhildêr, İmralı tecridi ve işgal saldırılarına karşı Mersin ve İstanbul'da eylem düzenledi.

İnsiyatifa Jinên Tolhildêr, İmralı tecridi, cezaevlerindeki işkenceler ve Rojava'ya dönük işgal saldırılarına karşı eylemler düzenledi.

İnsiyatifa Jinên Tolhildêr, yazılı açıklamasında, "Tüm birimlerimiz, bundan sonraki eylemlerini daha da sertleştirip faşizmi yerle bir edene dek aralıksız mücadeleye devam etmelidir. Faşist diktatöre çağrımızdır;  Rojava üzerindeki saldırıları durdurmaya çağırıyoruz, bu saldırılar devam ettiği sürece Türkiye metropollerinde bundan sonrası için sizi rahat bir yaşam beklemiyor. Biz kadınlar olarak tüm metropolleri ateş çemberine dönüştürmeye ant içtik" dedi.

BAYRAKTAR'A AİT TIR HEDEF ALINDI

Eylemlere ilişkin şu bilgiler verildi:

"Mersin’in Tarsus ilçesinde bulunan özel harekat ocaklarına ait bir fabrika ve fabrikanın yanında bulunan özel harekat ocaklarının toplanma hücresi uzun bi süredir birimlerimizin takibinde idi. 17 Haziran’da iki birimimizin eş zamanlı bir şekilde çalışmasıyla hedef noktaları etkisiz hale getirildi. Fabrika tamamıyla küle dönerken özel harekat ocaklarının üyelerinden birinin birimlerimizle girdiği çatışma sonucunda ağır şekilde yaralandığı tespit edilmiştir.

18 Haziran'da Mersin-Adana otoyolunda seyir halinde olan bir 1 tır üzerindeki 15 araçla birlikte ateşe verilmiştir. Birimlerimizin yerel kaynaklardan aldığı istihbarat doğrultusunda bu tır ve üzerindeki onlarca araç Bayraktar şirketine aitti.

POLİS ARACI VURULDU

19 Haziran'da İstanbul-Çatalca'da birimlerimiz faşist TC polisinin aracını el yapımı patlayıcı ve ferdi silahlarla vurmuştur. Bu eylemde araçta bulunan TC polislerinden biri yaralanmıştır.

Yapılan bu eylemlerden sonra birimlerimiz güvenli bir şekilde yerlerine ulaşmışlardır."