'Ötekilerin' ortak sesi olmak için Ankara yolunda

Toplumun birçok kesiminin temsil edildiği HDP'den milletvekili seçilen Tülay Hatimoğulları, Çukurova topraklarının bereketini Meclis’e taşıyacak.

HDP’nin kurucu bileşenlerinden Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eski Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları HDP'den Adana milletvekili olarak meclise girdi. Tüm 'ötekilerin' ortak sesi olmayı amaçlayan Tülay Hatimoğulları, 4 kimliği bir arada taşıyor. Arap, Alevi, Sosyalist ve Feminist olan Hatimoğulları, 1977 yılında Antakya'nın Samandağ ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Samandağ'da tamamlayan Hatimoğulları, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu.

LİSE YILLARINDAN İTİBAREN MÜCADELE SAFLARINDA YER ALDI

Lise yıllarından itibaren sol-sosyalist mücadele saflarında yer alan Hatimoğulları, Arap halkı üzerindeki asimilasyona karşı, Arap kültürünün ve Arap dilinin canlanması için 1995 yılında Arapça tiyatro ve müzik çalışmaları da yapan Çağdaş Sanat Atölyesi’nin kurucularından ve yürütücülerinden oldu. Türkiye'de yaşanan hak ihlallerine karşı mücadele yürüten İnsan Hakları Derneği’nin Hatay Şubesi’nde yönetici ve genel merkez delegesi olarak görev yapan Hatimoğulları, 2000 yılında kadın dayanışmasını büyütmek için AMARGİ Kadın Akademisi'nin kuruluş ve örgütlenme faaliyetlerini yürüttü.

TÜRKİYE BARIŞ MECLİSİ'NİN ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARINI YÜRÜTTÜ

2007 yılından bu yana da kadın özgürlük mücadelesini yükseltmek amacıyla kurulan Kadın Emeği Kolektifi'nin örgütlenme çalışmalarında yer aldı. Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yollarla çözümüne katkı sunmak amacıyla Yaşar Kemal ve Hrant Dink’in de içinde yer aldığı 301 aydının çağrısıyla oluşturulan Türkiye Barış Meclisi’nin kuruluş ve örgütlenme çalışmalarını yürüten Hatimoğulları, Demokrasi İçin Birlik Hareketi (DBH), Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve HDP'nin kuruluş ve örgütlenme süreçlerinde yer aldı. HDP’nin kurucu bileşenlerinden olan Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi’nin (SYKP) Eş Genel Başkanlığını yürüttü.