Şengalli kadınlar: Maxmur yalnız değildir

TAJÊ ve Şengal Genç Kadınlar Birliği, Maxmur’a saldırıları protesto etti, "Maxmur halkının yanındayız" dedi.

Irak ordusu onlarca zırhlı araç, özel birlik, polis ve tel örgüler eşliğinde Maxmur kampını kuşatmaya aldı. Kampın tel örgülerle kuşatılma girişimlerine karşı Maxmur’da yaşayan halkın direnişi devam ediyor.

Êzidî Özgür Kadın Hareketi (TAJÊ) ve Şengal Genç Kadınlar Birliği, ortak bir basın açıklaması düzenleyerek, Maxmur halkının direnişini sahiplendi.

'IRAK BU DİRENİŞİ KIRAMAZ'

Her iki kurum adına Sara Botan tarafından okunan basın açıklamasında, şöyle denildi:

“Irak’ın Maxmur halkına yönelik saldırılarını kınıyoruz. Êzidî halkı ve özellikle Êzidî kadınları olarak bu saldırıları kendimize yönelik gerçekleştirilen saldırılar olarak kabul ediyoruz. Yaşananlar, Irak ve Türk devletinin Maxmur ve Şengal’e yönelik ortak planlarının bir sonucudur. Maxmur halkı yıllardır direniyor. Irak, bu direnişi kıramaz.”

Maxmur’a yönelik saldırıların Şengal’e yönelik geliştirilen 9 Ekim Anlaşmasından bağımsız olmadığına dikkat çekilen açıklama, "DAİŞ çetelerini Şengal’e getirmek, Maxmur’u kuşatmak ve gerillaya karşı savaşı büyütmek istiyorlar. Yaşananlar, halkların iradesine karşı geliştirilen planlardır. Herkes iyi bilmelidir ki bu direniş ve irade asla kırılamaz" denildi.