Abya Yala kadınlarından Kürdistan’la dayanışma mesajı

“Abya Yala'dan Kürdistan'a kadın devrimi bombalarla bitmeyecek” diyen Abya Yalalı feministler, “dünyanın tüm feministlerinin çok değer verdiği bir devrimi sahiplenmek için ayağa kalkmaya” çağırdı.

Meksika, Orta ve Güney Amerika'daki yerli kadınlar, Türk devletinin Rojava, Şengal ve Maxmur’a yönelik saldırılarına ilişkin kendi dijital medya siteleri üzerinden kınama açıklaması yayınladı.

Guna dilinde "tam olgunluktaki toprak" veya "canlı kan ülkesi" anlamına gelen Abya Yala, Darién Gap yakınında yaşayan Kızılderili ulusu Guna halkı tarafından Amerika'nın kendi bölümlerine atıfta bulunmak için kullanılan isim. 

Abya Yalalı feministlerin açıklamasında, faşist ve ataerkil olarak tanımladıkları Türk devletinin DAIŞ'in uğradığı yenilgiye karşılık olarak Rojava, Şengal ve Mahmur'da onlarca sivil yerleşim birimine saldırdığı hatırlatılarak şöyle denildi: “Abya Yala feministleri olarak Kürdistan Kadın Hareketi ve Kürt halkıyla tüm dayanışmamızı ifade ediyoruz. Erdoğan'ın diktatör ve ataerkil hükümetini soykırım nedeniyle bir kez daha kınıyoruz. Abya Yala halkları olarak  2018'de Efrîn'de yaptığımız gibi halkları tehdit eden faşizme karşı dünyanın tüm feministlerinin çok değer verdiği bir devrimi sahiplenmek için ayağa kalkmamız gerektiğini söylüyoruz. Devrimlerimiz bombalarla bitmeyecek!

Arjantin, Bolivya, Venezuela, Pero, Şili hükümetlerinin ve tüm Latin Amerika hükümetlerinin, BM'nin ve tüm uluslararası kurum ve kuruluşların seslerini yükseltmelerini, Erdoğan’ın faşist rejimini siyasi olarak kınamalarını, sessizlikleriyle suç ortağı olmamalarını talep ediyoruz. İş yaşamdan ve özgürlükten daha değerli olamaz!

Kıtanın dört bir yanından yoldaşları, feminist kız kardeşleri, Kürdistan kadınlarına ve halkına güç, enerji verecek eylemleri koordine etmeye çağırıyoruz. 

Artık Erdoğan'ın faşist suçlarını sessizce kabul etmek yok!

Yaşasın Abya Yala'dan Kürdistan'a kadın devrimi!”