Amed'de miting sonrası yürüyüş

Amed'deki “Özgürlük” mitingi sonrası kitle, sloganlarla yürüyüşe geçti. Türk polisinin saldırısında ÖHD üyesi Özüm Vurgun’un kolu kırıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılarak, fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununun demokratik çözümü için Amed’de miting düzenlendi. Miting sonrası Barış Anneleri üyeleri, yürüyüş gerçekleştirdi. Gevran Caddesi'nde yürüyen anneler sık sık, "Bijî berxwedana Îmrali" ve "Bê Serok jiyan nabe" sloganları attı. Anneler, yürüyüşü zılgıt,  alkışlar ve sloganlarla sonlandırdı.

Miting sonrası Kasaplar Durağı’na doğru yürüyüşe geçen kitle de, "Bijî serok Apo", "Bê Serok jiyan nabe", "Bimre ixanet, bijî Kurdistan" ve "Gençlik Apo'nun fedaisidir" sloganları attı. Halkın da alkış ve zafer işaretleriyle destek verdiği yürüyüşe polis saldırdı, bir gence işkence uyguladı.

Saldırılara tepki gösterilirken, Türk polisi iki kişiyi gözaltına almak istedi. Bir genci gözaltına alınırken diğer genci halk polislerin elinden aldı. Bu esnada polis, Adalet Nöbeti annesi Aklime Hanas ile haber takibi yapan Mezopotamya Muhabiri Ceylan Şahinli'ye saldırdı.

AVUKAT VURGUN’UN KOLU KIRILDI

 Aralarında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleri Çiçek Otlu ve Zülküf Uçar ile Amed Barosu’nun mevcut başkanı Nahit Eren, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Amed Şubesi ve baro üyesi avukatların da bulunduğu kitleye ise polis biber gazıyla saldırdı. Polis, daha sonra saldırıyı, “Sizin talimatla buraya toplandığınıza kanaat getirdim” sözleriyle savundu. 

Saldırıda ÖHD Amed Şube Yöneticisi Özüm Vurgun’un kolu kırılırken, pek çok avukat da hafif şekilde yaralandı. Saldırıya tepki gösteren DEM Parti İstanbul Milletvekili Otlu, “Özgürlük için, tecride karşı yürümeye ve buna karşı ses çıkarmaya devam edeceğiz” dedi.