Aysel Tuğluk için dayanışma çağrısı

Aysel Tuğluk’un özgürlüğü için kampanya yürüten Aysel Tuğluk İçin 1000 Kadın Girişimi, dayanışma çağrısında bulundu.

Kandıra Cezaevi’nde 2016 yılından beri rehin tutulan ve demans teşhisi konulan Aysel Tuğluk’un özgürlüğü için kampanya yürüten “Aysel Tuğluk İçin 1000 Kadın Girişimi, 22 Nisan Cuma günü Tuğluk’un son durumuna ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.


'SİYASİ KARARLARLA TAHLİYESİ ENGELLENİYOR'


Girişim, şu açıklamaları yaptı:
"Biz kadınlar, Aysel Tuğluk’un yaşamı boyunca sürdürdüğü kadın hakları, barış ve demokrasi mücadelesinin tanığıyız. 2016 yılından bugüne kadar tutuklu bulunduğu cezaevinde tedavi edilmesi mümkün olmayan ağır sağlık sorunları nedeniyle derhal tahliye olması gerektiği yönündeki raporlara rağmen,  tahliyesinin siyasi kararlarla engellendiğinin de tanığıyız.
Bizler bu tanıklığımızı, Aysel Tuğluk’un sağlık sorunlarına rağmen tahliye edilmemesine karşı uzunca bir süredir bir arada ses yükselten Aysel Tuluk İçin 1000 Kadın olarak ısrarla sürdürmekteyiz. Bu ısrarımızla, ülkenin ve dünyanın dört bir yanında yaşayan ve imzalarıyla bir araya gelen kadınlar olarak, 22 Nisan 2022 Cuma günü saat 12.00’da bilgi paylaşımında bulunacak konuşmacıların da katılacağı bir basın toplantısı düzenliyoruz.
Sizleri basın toplantısına katılarak kadın dayanışmasını güçlendirmeye, Aysel Tuğluk ve tüm hasta tutsaklar için dayanışmayı sürdürmeye çağırıyoruz.”