Bakırköy Kadın Cezaevi'nde koğuş baskını ve tehdit

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ndeki koğuşları basan gardiyanların, tutsakları ölümle tehdit ettiği öğrenildi.

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutulan Esma Başkale, dün ailesini arayarak odalarının gardiyanlar tarafından basıldığını ve ölümle tehdit edildiklerini aktardı. Abla Melek Başkale, kardeşinin her Cuma olduğu gibi dün de kendilerini aradığını ve gardiyanların koğuşlara “arama” adı altında baskın düzenlediği bilgisini paylaştığını söyledi.  

'HER GÜN KOĞUŞUNUZU BASACAĞIZ'

Kardeşinin baskın yapan 15'i aşkın gardiyanın, "Size rahat vermeyeceğiz. Haftada bir gün değil, her gün koğuşu basacağız" dediğini belirten Abla Başkale, "Tutukluları ölümle tehdit eden gardiyanlar ayakkabılarıyla masalara çıkıp, eşyaları dağıtmış. Kardeşim 'arama' adı altında yapılan baskınların operasyonlara dönüştüğünü ve kabul etmediklerini aktardı. Gardiyanlar fiziki müdahalede bulunuyormuş. Yine tutukluların kitaplarını yırtıyorlarmış" diye belirtti.

'TUTSAKLAR BASKILARI KABUL ETMİYOR'

Newroz öncesi cezaevinde bilinçli bir politika izlendiğini söyleyen Başkale, "Bundan kaynaklı tutuklular ister istemez savunma pozisyonuna geçmiş. Onların bu baskıcı yaklaşımlarını kesinlikle kabul etmediklerini söylediler. En küçük bir şeyde haklarında soruşturma açıldığını, disiplin cezaları verildiğini aktardı. Birinci ve ikinci cezaevi müdürüne durumu iletmelerine rağmen cevap alamadıklarını ve idare tarafından baskı gördüklerini paylaştı” dedi.  
Abla Melek Başkale, kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu.