Barış Anneleri, BM ve İngiltere elçiliğini ziyaret etti

Barış Anneleri Meclisi, Ankara’daki temasları kapsamında BM ve İngiltere elçiliğini ziyaret etti.

Barış Anneleri Meclisi, Ankara’daki temasları kapsamında BM ve İngiltere elçiliğini ziyaret etti. Görüşmenin olumlu geçtiğini kaydeden anneler, barış taleplerine sesiz kalmayacaklarını belirten elçiliklerin, seçimlerin güvenliği içinde planlamalarının olduğunu aktardı. 

Savaşın son bulması ve müzakerelerin tekrar başlaması talebiyle Ankara'da bulunan ve temaslarını sürdüren Barış Anneleri Meclisi, Birleşmiş Milletler ve İngiltere elçiliklerini ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından görüşmelere ilişkin bilgi veren Ankara Barış Anneleri Meclisi üyesi Songül Çelik, yürütülen savaşta bütün emperyalist ülkelerin payı olduğunu, bundan sonra ise bütün herkesin bu kirli oyunlarına son vermesi gerektiğine dikkat çekti. 

Çelik, elçilikler ile yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini, elçiliklerden savaşın durdurulması için çaba göstermeleri ve müzakerelerde üçüncü göz olmaları talebinde bulunduklarını aktardı. Elçiliklerin ise kendilerine talep edilen başlıkları not aldıklarını, en üst mercilerine bildireceklerini ifade ettiğini kaydeden Çelik, elçiliklerin ayrıca üzerine düşen görevi yerine getirecekleri sözünü verdiğini de aktardı. Çelik, 1 Kasım'da gerçekleştirilecek seçimlerde seçim güvenliği için elçiliklerin 3. göz olmaları talebinde bulunduklarını, elçiliklerin ise kendilerinin de böyle bir planlamalarının olduğu bilgisini verdiğini söyledi. 

Öte yandan annelerin, randevu talep ettiği Amerika, Almanya ve İran elçiliklerinin kendilerine geri dönmediği öğrenildi.