Başûrlu kadınlardan şehitler anısına mücadeleyi büyütme sözü

Silêmanî’de bir araya gelen Başûrê Kurdistanlı kadınlar, Yusra Derwêş, Lîman Siwêş ve Firat Tûma’nın Türk devleti tarafından katledilmesini protesto ederek, Kürt halkının özgürlüğü mücadelesini yükseltme sözü verdi.

Başûrê Kurdistanlı kadınlar, Silêmanî’de bulunan Azadî Parkı’nda bir araya gelerek, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları sonucu Qamişlo Kantonu Eşbaşkanı Yusra Derwêş, yardımcısı Lîman Şiwêş ve şoför Firat Tuma’yı katletmesini protesto etti.

Kadınlar, daha önce Başûr’da faaliyet yürüten Lîman Şiwêş’in ve diğer şehitlerin fotoğraflarının üzerinde yer aldığı pankartı açtı.

Bir dakikalık saygı duruşunda bulunan kadınlar, ardından yaptıkları açıklama ile, “Rojava’nın sivil yöneticileri ve emekçileri görevleri esnasında hedef alınıyorlar. Özgürlükçü ve barış yanlısı tüm kadınların, şehit ailelerinin ve tüm Kurdistan halkının başı sağolsun. Kadına yönelik her saldırı, Kürt halkını özgürlük çalışmalarına zarar veriyor. Yerleri doldurulmazdır” denildi.

Eylemde daha önce Başûr’da çalışmalar yürütmüş olan Lîman Şiwêş’in kişiliğine de değinilerek, “Lîman, DAİŞ’e karşı mücadelede rol sahibiydi. Rojava Devrimi’nin başlatılmasında ve Özerk Yönetim’in kurulmasında belirleyici rolü vardı” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, “Özgürlük düşmanları şunu bilsin ki, Kürt kadınlar artık kayıpları kabul etmiyor. Zafer için canımızı feda etmeye hazırız. Halkımızın özgürlüğüne yönelik şehitlerimizin hayallerini gerçekleştirmek için mücadeleyi büyüteceğimize, kadın özgürlüğünü mücadelesine devam etmeye söz veriyoruz” mesajı verildi.

Eylem, “Jin jiyan azadî” sloganı ile sona erdi.