Berlin’de kadınlar Türk devlet faşizmine karşı yürüdü

Berlin’de Aysel Tuğluk şahsında hasta tutsaklar ve Rojava ve Şengal’de barbar DAİŞ ve işgalci Türk devletine karşı mücadelede şehadete ulaşan kadınlar için yürüyüş yapıldı.

Almanya’nın başkenti Berlin’de Dest-Dan Kadın Meclisi, Zora Genç Kadınlar, Sosyalist Kadınlar Birliği, “Özgürlük hayalimiz, devrim sözümüzdür” şiarıyla Oranienplatz’dan Hermanplatz’a kadar yürüdü.

Aysel Tuğluk şahsında politik hasta tutsaklar için toplandıklarını belirten Dest-Dan Kadın Meclisi aktivisti Susanne Rössling, devrimci Ivana Hoffman’ın şehadet yıl dönümü nedeniyle Rojava ve Şengal’de barbar DAİŞ ve işgalci Türk devletine karşı mücadelede şehadete ulaşan kadınlar için yürüyeceklerini belirtti.

Kadınlar hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek için “Freiheit und Gerechtigkeit für alle politische Gefangenen (Tüm siyasi tutsaklara adalet ve özgürlük)”, “Freiheit für politische gefangenen an der Türkei-Türkiye’deki siyasi tutsaklara özgürlük” ve “Faşizme, savaşa ve paraya karşı kadınlar enternasyonalist mücadele veriyor” pankartları açtı.

Yürüyüş boyunca kadınlar “Jin jiyan azadî” sloganını attı.