Britanya Zilan Kürt Kadın Festivali Campbell’a adandı

Zilan Kürt Kadın Festivali bu yıl Londra’da 6-7 Temmuz’da düzenlenecek.

Britanya Roj Kadın Meclisi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği  Zilan Kürt Kadın Festivali’nin bu yıl 15'incisi, Londra’da 6-7 Temmuz’da gerçekleşecek. ‘Efrîn Savunması Kadın Devrimi Savunmasıdır’ şiarıyla  yapılacak olan festival, Efrîn'i savunurken şehit düşen enternasyonalist özgürlük savaşçısı Hêlîn Qereçox'a (Anna Campbell) adandı.

Roj Kadın Meclisi yaptığı açıklamada, ''Zilan ve Hêlîn yoldaşlar şahsında özgürlük mücadelesine yüreğini veren tüm devrimci şehitleri saygıyla anıyoruz. Bu güzel ve onurlu yaşamı vadettikleri için minnet borcumuzu ifade ediyoruz" denildi.

PROGRAMLAR

Açıklamaya göre, her yıl olduğu gibi bu yıl da birçok etkinliğin yer alacağı festival kapsamında panel ve konserler, yöresel kıyafet defilesi, sinevizyon gösterimi ve gowend şeklinde gerçekleştirilecek. Ayrıca yemek ve kıyafet stantlarının çeşitliliği ile çocuklar için de kreş ve etkinlikler olacak.

15. Zilan Kürt Kadın Festivali kapsamında iki gün gerçekleşecek etkinlikler çerçevesinde 6 Temmuz Cuma günü saat 18.00’da Haringey’deki Kürt Toplum Merkezi’nde bir panel düzenlenecek. Panele Efrîn’e giden kadın heyetinden Anna Campbell’in teyzesi Victoria Bridges, İskoçya’dan Sarah Glynn, Julie Ward ve Kongra Star’dan Rohash Efrîn katılacak. “İşgalci Türkiye Hükûmetine Karşı Efrîn Kadın Direnişi ve Enternasyonalist Dayanışma” başlığıyla son gelişmeler değerlendirilecek. Sinevizyon ve kreş de olacak.

Panelin yanı sıra Kürt kadın giysileri defilesi, müzik ve yöresel yemeklerin sunumunun yapılacağı festivalin finali ise 7 Temmuz'da 15.00’da Kürt Toplum Merkezi’nde sanatçılar Nadia Visser, Suna Alan, Sevim Aslan, Şehit Anna’nın babası Dirk ve kardeşi Adam Campbell‘in katılımıyla gerçekleşecek. Festivalin final konseri kapsamında sinevizyon, davul ve zurna, folklor gibi kültürel etkinliklere de yer verilecek.

KÜRT KADINLARI COŞKUYLA HAZIRLANIYOR

Britanya’da yaşayan Kürt kadınları festivale her yıl örgütlülüğünü büyüterek büyük bir coşku ile hazırlanıyor. Organizatörlere göre Kürt kadınları duygu ve düşüncede kurduğu sıcak, öğretici bağları sağlamlaştırıyor. Kadın özgürlük mücadelesinin yarattığı direniş kültürünün renkli ve bir o kadar ince işlenmiş ürünleri özellikle müzik, dans ve söz ile dile getirilecek.