Ceni Kadın Bürosu: Önder Öcalan özgür kadının sesidir

Ceni Kadın bürosu, Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleşen 9 Ekim uluslararası komploya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Ceni Kadın bürosu, Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleşen 9 Ekim uluslararası komploya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Ceni, Ortadoğu’da başlatılan kaos sürecinin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı yapılan uluslararası komplo ile başladığını vurguladı.

Kürt kadın bürosu Ceni, 9 Ekim 1998 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın, Türk rejiminin baskısı ile Suriye'den çıkarıldığını hatırlattı. Ceni, Öcalan’ın Şubat 1999 yılında uluslararası komplocu güçler tarafından esir alındığını ve halen tecrit altında tutulduğunu belirtti.

5 Nisan’dan bu yana Öcalan’dan haber alınamadığını hatırlatan Ceni, Öcalan’ın fiziki Özgürlüğü ve çözüm projesinin Ortadoğu halkları için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Açıklamada şunlar belirtildi:

‘Önder Öcalan, özgürlüğün, özgür Kürt'ün, özgür kadının sesidir. Ahlak dışı tecritle, özgürlük ve barışın sesi kısılmak isteniyor. Demokratik özerklik ile Rojava’da hayat bulan alternatif sistem olan demokratik konfederalizm, şiddet ve savaşlara karşı hayatın gerçek modeli haline geldi.

‘ÇÖZÜM İÇİN ÖNDER ÖCALAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜ ŞARTTIR’

Önder Abdullah Öcalan, Ortadoğu’nun demokratikleştirilmesi projesinde rolünü oynayabilmesi için, özgürlüğü şarttır.

CENİ kadın bürosu olarak, kadının mücadele ve direnişiyle, Kürt Halkı Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü sağlamada kararlı olduğumuzu belirtiyor, 17. yılına giren uluslararası komployu şiddetle kınıyoruz.

TJK-E'nin 9 Ekimde Brüksel’de gerçekleşecek olan komployu kınama mitingini çağrısına destek veriyoruz.