Cizîr’de kadın seçim bürosu açıldı

Cizîra Botan’da binlerin katılımıyla seçim bürosu açıldı. Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü, Mehmet Tunçların, Asyaların diyarında halkın inkarcı, asimilasyoncu, gaspçı, politikalara bugün de geçit vermeyeceğini belirterek, “AKP gidecek, biz geleceğiz" dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Şirnex İl Örgütü, Cizîra Botan ilçesinde kadın seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Açılışa gelen binlerce genç, yaşlı, kadın “Jin Jiyan Azadî”, “Bijî Serok Apo” “Direne direne kazanacağız” ve  “Bimre xiyanet” sloganları attı.

Halay, zılgıt ve sloganlarla coşkunun tavan yaptığı açılışta, kitleye hitap eden Uçar, şunları söyledi: “Cizre varlığın, kimliğin, kültürün, özgürlük mücadelesinin ve direnişin diyarı. Mehmet Tunçların, Asyaların ve onların direnişinin diyarı. Cizre halkı inkarcı politikalara dün de geçit vermedi bugün de geçit vermeyecek. Burada seçimin sonucunu çoktan belli eden bir coşku var. Bu iktidarın inkarcı, asimilasyoncu, gaspçı, talancı ve sömürücü politikalarına Cizre halkı dün de geçit vermedi, bugün de geçit vermeyecek. Bu iktidarın kadın düşmanı, Kürt düşmanı politikaları çoktan mefta oldu. Cizre halkının mücadelesi, özgürlük sevdası sadece buraya değil bütün dünyaya rehberlik ediyor. 8 Mart’ta “Jin Jiyan Azadî” zamanı diyerek alanlardaydık. Newroz’da her yerde alanlardaydık. Sesimizi, sözümüzü, değişim talebimizi, demokratik bir Türkiye’deki ısrarımızı dile getirdik. Bugün bu ısrarın devamını, teyidini buradan herkes görüyor. Türkiye halkları kazanacak, tek adam rejimi kaybedecek. HDP’nin köklü mücadelesini bundan sonra hep birlikte Yeşil Sol Parti ile sürdüreceğiz. AKP gidecek, biz geleceğiz. Bizim ittifakımız Yeşil Sol parti olarak, bugün burayı dolduran değişimin öncüsü olan gençlerle, emek sömürüsüne karşı direnen emekçilerle, erkek şiddetine karşı direnen kadınlarla, halklarımızla bugünden hepimize 14 Mayıs hayırlı olsun” dedi.

Ardından kadın seçim bürosu zılgıt ve alkışlarla açıldı.

Ardından yüzlerce kişi sloganlarla Cudi Mahallesi’nde yürüyüşe geçti. Polis, yürüyüşe geçen kitleye biber gazıyla saldırdı.