Dayanışma alanları boşaltılmak isteniyor

Hatay’da Sevgi Parkı’nın boşaltılması ardından Serinyol’da da dayanışma alanları boşaltılmak isteniyor. Mor Dayanışma üyeleri, “Özgür kentleri inşa edene kadar da mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Hatay’da Sevgi Parkı'nın boşaltılmasının ardından Antakya ilçesine bağlı Serinyol'daki dayanışma alanları da boşaltılmak isteniyor.

Serinyol'da açıklama yapan Mor Dayanışma üyeleri, duruma tepki gösterdi. Mor Dayanışma’dan Yaren Esin, depremin üzerinden bir ay geçtiğini belirterek, “Kapitalist patriyarkal devletin ve hükümet yüzünden gerçekleşen katliamın birinci ayı. Halkın 'Devlet nerede?' sorusuna karşılık parmak sallamalar, tehditler, küfürler varken, bizler her zaman olduğu gibi kadınların yanındayız" dedi.

‘HALKA PARMAK SALLAYANLARIN KOLTUĞUNU SALLARIZ’

Mücadeleyi mahalle mahalle örgütleyerek büyüteceklerini söyleyen Yaren Esin, "Gündemimizde barınma krizi, susuzluk, geçim krizi varken, halka parmak sallayanların koltuğunu sallarız. Bizim bir arada olmamızdan, beraber mücadele etmemizden korkuyorlar. Korkuyorlar ki halkın öz gücü ile kurduğu yaşam alanlarını terk etmelerini istiyorlar" şeklinde konuştu.

‘ÖZGÜR KENTLERİ İNŞA EDECEĞİZ’

Sevgi Parkı'ndan sonra Serinyol'da dayanışma alanlarının da boşaltılması girişimlerine tepki gösteren Esin, şunları söyledi: "Tehdit ve baskılarınız bizi yıldırmadı, bundan sonrada yıldırmayacak. Kadınlar burada var olduğu müddetçe bizde var olacağız. Depremin ilk gününde de buradaydık, birinci ayında da buradayız. Özgür kentleri inşa edene kadar da mücadele etmeye devam edeceğiz."