'Direniş mirası dalga dalga büyüyor'

YJA Star Komuta Konseyi toplantısını değerlendiren YJA-Star Komuta Konseyi Üyesi Hêzil Özgür, "Yaralı olan düşmanın son nefesini de bu yıl keseceğiz. Sözümüz ve kararımız budur" dedi.

2021’de yürütülen çetin savaşta kadın savaşçıların çok önemli rol oynadıklarını vurgulayan Hêzil Özgür, "Kadın arkadaşların bu duruşu, bin yıllardır Kürt kadınlarına dayatılan köleliğe karşı bir başkaldırıdır. Bu şehit arkadaşlarımız nasıl yaşamamız gerektiğini bize gösterdiler. Yanlış ve köle bir yaşamın, yaşam olmadığının mesajını verdiler" dedi.

YJA Star Komuta Konseyi toplantısı, kadın savunma güçlerinin bulunduğu tüm alanlardan gelen komutanların katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda 2021 yılı içerisinde yürütülen ideolojik, örgütsel ve pratik çalışmalara ilişkin tartışmalar yürütüldü. 

YJA-Star Komuta Konseyi Üyesi Hêzil Özgür, Komuta Konseyi toplantısında ortaya çıkan sonuçları ve 2021 yılından yaşanan gerilla direnişini ANF'ye değerlendirdi. 

2021 yılını kendileri için önemli kazanımların olduğu bir yıl olarak değerlendiren Hêzil Özgür, düşmanın işgal saldırılarına da değindi. Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarının gerilla direnişine çarptığını vurgulayan Hêzil Özgür, şöyle konuştu: "Öncelikle düşman saldırılarına karşı kahramanca direnen heval Cumali, Serhat ve Nûjîn şahsında 2021 yılında şehit düşen tüm arkadaşları minnetle anıyorum, anıları önünde saygı ile eğiliyorum. 

2021 yılı bizim için dolu dolu geçti. Düşmanın işgal planları vardı, fakat buna karşı gerillanın da hazırlıkları vardı. Düşman 23 Nisan 2021'de Medya Savunma Alanları'na yönelik işgal saldırıları başlattı. Zap, Avaşîn ve Metîna hattında büyük bir saldırıya geçti. Düşmanın hesabı kısa sürede buraları işgal etmek ve gerillayı tasfiye ederek Başûr'dan çıkarmaktı. Bunun için de bütün hazırlıklarını yapmıştı. YJA Star ve HPG gerillaları olarak bizler de işgal saldırılarına karşı hazırlıklarımızı yapmıştık.  Bu yüzden düşman geldiğinde büyük bir direnişle karşılaştı. Kadın arkadaşlar öncülüğünde büyük kahramanlıklar ortaya çıktı. Arkadaşlar düşmana darbeler vurarak şehit yoldaşlarının intikamını aldı. İşgal saldırılarına karşı direnişteki yerini alan her arkadaş tereddütsüz bir şekilde görevini yerine getirdi. Zafere ve başarıya olan inançları her zamankinden daha fazlaydı. Bu yüzden düşmanın saldırılarını boşa çıkardılar." 

KÜRT KADINI ÖZGÜR BİR YAŞAMA LAYIKTIR

Medya Savunma Alanlarında çok çetin bir savaşın yaşandığına dikkat çeken Hêzil Özgür konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Bu savaşta kadın arkadaşların rolü çok önemli. Bu direniş çizgisi Zilan'dan, Beritan'dan bugünlere dek geldi. Bu fedai çizgisi işgal saldırılarında açık bir şekilde ortaya çıktı. Kadın arkadaşlar savaş tünellerinde de yerlerini aldılar. Yine arazi savaşında önemli bir rol oynadılar. Mesela Arisfaris’ta heval Diyana öncülüğünde Jîn, Amara ve Sarya yoldaşlar sonuna kadar direnerek mevzilerini bırakmadılar. Bu arkadaşlarımız fedai eylem yaparak düşmanı şoka uğrattı. O tünelde düşmanın saldırılarını kırdılar. 

Kadın arkadaşların bu duruşu, bin yıllardır Kürt kadınlarına dayatılan köleliğe karşı bir başkaldırıdır. Kadın yoldaşların sloganlarında ortaya çıkan en önemli şey ise Önderliğe, şehitlere ve topraklarına olan bağlılıkları. Bu şehit arkadaşlarımız nasıl yaşamamız gerektiğini ve nasıl bir yaşamı kabul etmemiz gerektiğini bize gösterdiler. Yanlış ve köle bir yaşamın, yaşam olmadığının mesajını verdiler. Eğer yaşayacaksak doğru yaşamalıyız. Yani iradeli, özgür bir hayat yaşamalıyız. Kürt kadını böyle bir yaşama layıktır."

GERİLLALAR EZİLEN TÜM KADINLARI SAVUNUYOR

"Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik saldırısında ortaya çıkan sonuçlardan biri de direniş mirasının her geçen gün nasıl dalga dalga büyüdüğü, güçlendiği, nasıl tüm kadınlara umut olduğu bir kez daha ispatlandı" diyen Özgür, "Belki birçok ülkede kadınlar mücadele ediyor ama erkek egemen sisteme ve işgalcilere karşı kadınları savunabilecek böyle bir güç yok. Kürt kadınları bu anlamda şanslı. Bugün YJA Star öncülüğünde kahraman savaşçılar, kahraman gerillalar sadece Kürt kadınlarını değil, her gün tecavüze, tacize, hakarete uğrayan, katledilen kadınları savunuyor. Bunu tüm dünyaya ispatladı. 

Düşman ne kadar güçlü bir tekniğe sahip olursa olsun gerillanın iradesini ve inancını kıramaz. YJA Star'ın geldiği aşama budur. Medya Savunma Alanlarındaki savaşta bu durum bir kez daha ortaya çıktı. Özellikle demokratik modernite gerillacılığında her arkadaş bir branşa sahip ve her alanda rolünü oynayabilir. Savaşta yer alan her arkadaş bu bilinçle direndi, mücadele etti. Şehit arkadaşlarımızın bize bıraktığı bu direniş mirası yolumuzu aydınlatacaktır" ifadelerini kullandı. 

ŞEHİTLERİMİZİN ÇİZGİSİNDE MÜCADELEMİZİ DAHA DA YÜKSELTMELİYİZ

Komuta Konseyi toplantısında birçok başlığın tartışılıp karara bağlandığını belirten YJA-Star Komuta Konseyi Üyesi Özgür konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Komuta Konseyi toplantımızda 2021 yılında yaşanan eksiklikler de tartışıldı. Şehit arkadaşlarımızın kahramanlıkları ve direnişleri de toplantımızı çok etkiledi. Çünkü toplantıda bu temelde eleştiri ve özeleştiri verildi. Şehitlerimize borcumuz var. 

Şehitlerimizin çizgisinde özgürlük mücadelesini daha da yükseltmeliyiz. Yine toplantıda bizi özgürlüğe ulaştıracak net bir perspektif ortaya çıktı. YJA Star olarak şehit düşen kahramanlarımızı esas alacağız. Ortaya çıkan eksikliklerimizi gidereceğiz ve yaralı olan düşmanımızın son nefesini de 2022 yılında keseceğiz. Sözümüz ve kararımızı budur."