Düsseldorf, Münih ve Viyana’da ‘adalet ve hakikat’ eylemi

Almanya’nın Düsseldorf, Münih ve Avusturya’nın Viyana kentinde, 9 Ocak 2013’te Paris’te gerçekleştirilen katliamın faillerinin açığa çıkarılması talebiyle adalet ve hakikat eylemi düzenlendi.

Almanya’nın Düsseldorf, Münih ve Avusturya’nın Viyana kentinde, 9 Ocak 2013’te Paris’te gerçekleştirilen katliamın faillerinin açığa çıkarılması talebiyle adalet ve hakikat eylemi düzenlendi.

DÜSSELDORF

Almanya’nın Düsseldorf kentinde Kürt Kadın Hareketi ve Demokratik Toplum merkezinin organize ettği Çarşamba eylemi bu hafta Duisburg Kadın İnsiyatifi öncülüğünde gerçekleşti. Fransa Konsolosluğunun önünde bir araya gelen kitle sık sık Almanca, Fransızca ve Kürtçe “Jin, jiyan, azadi”, “suskunluğunuz ortaklığınızdandır”, “Katil Erdoğan”, “Kürdistan'daki katliamlara son” sloganları ile katliamı protesto etti.

Eylemde okunan Almanca bildiri ardından Duisburg Kadın İnisiyatifi adına kısa bir konuşma yapıldı. Bu olağanüstü süreçte herkesin baskılar ve katliamlar karşısında serhıldan ruhu ile Kürdistan’daki direnişlere sahip çıkması gerektiğinin altı çizildi. Bu süreçte yapılacak eylemler ile ilgi bilgilendirin kitle eylemi bitirdi. 

MÜNİH

Almanya’nın Münih kentinde de eylemin adresi Fransa Konsolosluğu önüydü. Eylemde Cansız, Doğan ve Şaylemez’in posterleri taşındı ve Almanca bildiriler dağıtıldı. Sara Kadın İnisiyatifi’nin organize ettiği eylemde her Çarşamba günü Fransız Konsolosluğu önünde adalet eyleminin devam edeceği kaydedildi.

VİYANA

Viyana’da da “adalet ve hakikat” eylemi Fransız Konsolosluğu önünde yapıldı. Kürt Kadın Derneği Avesta’nın organize ettiği eylemde “Adalet istiyoruz” yazılı ve Paris’te katledilen Cansız, Doğan ve Şaylemez’in fotoğraflarının bulunduğu pankart ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, KCK, PYD, Ciwanên Azad flamaları açıldı.

Bildirilerin de dağıtıldığı eylemde Ciwanên Azad Avusturya temsilcisi Şahin Dep bir konuşma yaptı. Fransa’nın katliamın arkasında kimin olduğunu bildiğini söyleyen Dep, “Fransa devleti bizleri kesin suçlunun kim olduğu yazılmayan mahkeme raporlarıyla bizleri oyalayacağını düşünüyorsa yanılıyor, bizler ta ki Fransa devletinin Paris katliamının faillerini açık ve net bir şekilde açıklayana dek bu eylemimizden vaz geçmeyeceğiz” dedi.