Ehmed: Devrimci halk savaşı temelinde hareket edilmeli

QSD Genel Komutanlık üyesi Newroz Ehmed, "Kadınlar ve bölge halkları elde ettiği kazanımları korumak için devrimci halk savaşı temelinde hareket etmeli" dedi.

YPJ’nin “YPJ kadın ve ülke savunması ve işgalciliği bitirme gücüdür” şiarıyla Hesekê’de düzenlediği 3’üncü konferansı başladı. Konferans 3 gün sürecek.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanlık üyesi Newroz Ehmed, YPJ’nin Hesekê’de düzenlenen 3’üncü konferansında konuştu.

YPJ’nin verdiği büyük fedakârlıklar sayesinde Kuzey ve Doğu Suriye halkının istikrar içinde yaşadığını belirten Newroz Ehmed, şehit düşen bütün savaşçıları andı.

Kuzey ve Doğu Suriye’deki kadınların ve YPJ’nin bütün dünyaya örnek olduğunu ve bütün dünyaya kadınların devrimi yönetebileceğini gösterdiğini belirten Ehmed, “Bu kadınlar direnişe ve fedakarlığa yeni bir anlam yükledi” dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye devriminde elde edilen kazanımların ataerkil zihniyete karşı geliştirilen iradenin ve güçlü ısrarın sonucu olduğunu kaydeden Ehmed, “Bu sistem halen bile kadınlar ve kazanımlarını yok etmek istiyor. Kadın örgütlülüğünün gelişmesi ve daha fazla kazanımın elde edilmesi için Kuzey ve Doğu Suriye temelinde çalışmalar yürütülmeli” dedi.

'MÜCADELEYİ ÖRGÜTLENEREK VE BİRLEŞEREK YAYABİLİRİZ'

Newroz Ehmed, şöyle devam etti: “Anlayış düzeyi geliştirilmeli ve Kuzey ve Doğu Suriye’de atılan adımların bütün Suriye, Ortadoğu ve dünyada yayılması gerekir. Bu da kadın çalışmalarının örgütlü hale getirilmesi ve birleştirilmesi, kadın askeri gücünün arttırılması ve YPJ saflarına katılmakla sağlanır. Öte yandan, öz savunma güçlendirilmeli, toplumun savunmasını güçlendirmesi, kadınların ve bölge halklarının elde ettiği kazanımları koruması için devrimci halk savaşı temelinde hareket etmesi gerekir.”

YPJ’nin bu bağlamda fikirsel ve askeri alanda eğitimlerini arttırması gerektiğine işaret eden Ehmed, “Bu konferansta geçtiğimiz yıllardaki çalışmaları tartışmak görevimiz. Dünyada ve Kuzey ve Doğu Suriye’deki mevcut süreç için yanlışlarımızı düzeltmeli ve tecrübelerden faydalanmalıyız” diye belirtti.

Türk devletinin işgali altındaki bölgelerin özgürleştirilmesi için mücadeleyi büyütme çağrısı yapan Newroz Ehmed, başlıca görevlerinin Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî’yi özgürleştirmek olduğuna dikkat çekti.

Konferansta Özerk Yönetim Kadın Komitesi ve Kongra Star adına konuşmaların yapılması bekleniyor.