'Erkek egemen dünyayı yerle yeksan edeceğiz!'

Kadın Komünarlar Birliği/Kadın Özgürlük Gücü, "Patriyarkal kapitalizme karşı her cepheden savaş açtık! Erkek egemen dünyayı yerle yeksan edeceğiz" dedi.

Kadın Komünarlar Birliği/Kadın Özgürlük Gücü, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Evlerde, fabrikalarda, okullarda emekleri ve bedenleri erkekler tarafından sömürülen kadınlar, erkek-devlet şiddetine karşı yaktıkları mor ateşi harlamaya devam ediyor. Diğer taraftan AKP-MHP faşizminin devam eden ağır siyasal-ekonomik krizi de kadınlara dönük çeşitli yaptırımlarla sürdürülüyor. Yaşanan ekonomik krizin sonucu olarak yoksullaşmanın en ağır bedeli kadınlara yükleniyor" denildi.

"Kadın düşmanı iktidar; Deniz Poyraz, Garibe Gazer'i katlederek Kürt kadın direnişine karşı verdiği savaşı katliamlarla ve faşist/erkek ideolojiyle sürdürürken, başta Aysel Tuğluk olmak üzere kadın devrimcilere ve kadın temsilcilere verilen cezalarla yükselen direnişi kırmak istiyor" vurgusunda bulunulan açıklamada, direnişlere dikkat çekildi.

Patriyarkal kapitalizme karşı her cepheden savaş açtık! Bizi hapsetmek istedikleri sınırların hepsini geride bıraktık. Erkek egemen dünyayı yerle yeksan edene denk sosyalist feminist mücadeleyi her yöntemle ve araçla, her alanda sürdüreceğiz!