Evinin bahçesinde geçimini sağlıyor

Amed'in Sur ilçesine bağlı Tilalo köyünde yaşayan Hikmet Sırtlan evinin bahçesinde açtığı bakkal ile geçimini sağlamaya çalışıyor.

Şehir merkezinden 12 kilometre uzaklıkta bulunan Amed'in Sur ilçesine bağlı 2 bin 224 nüfuslu Tilalo köyünde yaşayan kadınlar ev, tarla, ahır işlerinin yanı sıra bakkal dükkanları da işletiyor. Bu kadınlardan biri de Hikmet Sırtlan (35). Evinin bahçesine açtığı bakkal ile geçimini sağlamaya çalışan Sırtlan köy halkı tarafından büyük ilgi görüyor.

'AMACIMIZ MERKEZE BAĞLILIĞI AZALTMAK'

Evinin bahçesine kurduğu bakkal ile geçimini sağlamaya çalıştığını belirten Sırtlan, doğup büyüdüğü ve evlendiği köyünde yaptığı bakkalcılık işinden memnun olduğunu söyledi. Bakkalların köyün kadınları tarafından işletildiğini de sözlerine ekleyen Sırtlan, "Evimizin bahçesine açtığımız bu bakkalımızda genel olarak köy halkının şehir merkezine bağlılığını azaltmak için ihtiyaçları olan ürünlerin satışını yapmaya çalışıyoruz. Bakkallarda ocak tüpünden tutun, temizlik malzemelerine kadar birçok ürünü bulabilirsiniz. Köyümüzde bakkal işleten çok kadın var. Köyün kadınları bakkalların yanı sıra tarım ve hayvancılıkla da ilgileniyorlar" dedi.

'HER KADIN MUTLAKA GEÇİMİNİ SAĞLAMALI'

Köyde kadınların geçimlerini sağlamak için birçok iş ile ilgilendiğini aktaran Sırtlan "Köy kadınları patik, kazak örerek, evde yaptıkları yoğurt ve ayranları satarak geçimlerini sağlamaya çalışıyor. Ben de geçimimi sağlamak için evimin bahçesinde açtığım bakkalımda çoğu zaman yaptığım el emeği örgülerimi de satıyorum" diye konuştu.

Ev ve çocuk bakımı ile bakkal işletmeciliğini aynı anda yaptığını belirten Sırtlan, "Tüm işleri aynı anda yapmak zor tabi ama imkanız değil. Ben yaptığım işten memnunum. Kadınların bu gibi işler ile geçimlerini sağlamalarını tavsiye ediyorum. Her kadın mutlaka kendi geçimini sağlamalı" şeklinde konuştu.