İnisiyatifa Jinên Tolhildêr 5 kentte eylemler gerçekleştirdi

İnisiyatifa Jinên Tolhildêr, Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecrit ve 14 Temmuz direnişinin yıl dönümü vesilesiyle birçok kente eylem gerçekleştirdi.

İnisiyatifa Jinên Tolhildêr, "Faşist TC Devleti’nin Amed zindanlarında uyguladığı imha politikası Mazlum Doğan’ın isyan ateşiyle nasıl yerle yeksan olduysa, bugün yine öyle olacaktır. Laz Kemal’in selamını yine işkenceci faşist gardiyanlara ilettik ve iletmeye devam edeceğiz. Eylemlerimiz başta İmralı’daki tecrit olmak üzere tüm siyasi tutsakların üzerindeki baskı son bulana kadar artarak devam edecek. Tüm Kurdistan gençlerine sesleniyoruz bize katılın birlikte mücadele edelim. Her karışı için sonsuz bedel ödenen Kurdistan’ı onlara cehennem edelim. 14 Temmuz zindan direniş şehitlerini anıyor ve mücadelelerini zafere ulaştırma sözünü yineliyoruz" dedi. 

İnisiyatifa Jinên Tolhildêr, gerçekleştirdiği eylemlere ilişkin da şu ayrıntıları paylaştı:

"4 Temmuz günü Nusaybin’de AKP’li kayyuma ait bir araç ateşe verildi ve kullanılamaz hale getirildi.

10 Temmuz tarihinde İstanbul-Silivri'de sabah saat 07:00'de birimlerimiz Silivri cezaevinde görevli işkenceci bir gardiyanı cezaevine giderken takibe alıp cezaevine 10 km mesafede ferdi silahla eylem düzenlemiştir. Faşist gardiyan ayağına ve kollarına aldığı kurşunlarla yaralanmıştır. 

11 Temmuz'da  İstanbul-Beylikdüzü ilçesinde gece 01:20 saatlerinde polisler eşliğinde devriye yapan bekçilere iki taraftan ferdi silahlarla ve el yapımı patlayıcılarla vurmuştur. Bu eylemde 1 polis ve 1 bekçinin yaralandığı tespit edilmiştir.

11 Temmuz günü Aydın'ın Söke ilçesinde faşist AKP’li Yunus Özel’e ait 1 kozmetik fabrikası ve bu şahsa ait 7 lüks araca birimlerimizce eylem yapılmıştır. Fabrika el yapımı patlayıcılarla tamamıyla kullanılmaz hale getirilmiştir, araçlar da ateşe verilmiştir. Eylem sonrası birimlerimiz güvenli bir şekilde alandan çekilmiştir.

12 Temmuz günü de Sakarya-Serdivan'da MHP’li faşistlere ait 2 lüks araç birimlerimizce ateşe verilmiştir. 

12 Temmuz'da Antalya-Manavgat ilçesinde birimlerimiz BİM marketine gece  02:30 saatlerinde molotofkokteyli ve el yapımı patlayıcı ile eylem düzenlemiştir. Market ateş içinde kalıp büyük çapta zarar görmüştür."