Fete de l’Humanite’de Cansız, Doğan ve Şaylemez anıldı

Fete de l’Humanite kapsamında Fransa Kürdistan Dayanışma Derneği, Paris'te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'i anma amacıyla bir etkinlik düzenledi.

Fete de l’Humanite kapsamında Fransa Kürdistan Dayanışma Derneği, Paris'te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'i anma amacıyla bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe Avrupa Sol Parti Milletvekili Marie Cristine Vergiat, gazeteci Pierre Barbenson, Sylvie Jan, CDK-F eşbaşkanı Cemile Renkliçay konuşmacı olarak katılırken ve çok sayıda Fransız seçilmiş ise izleyici olarak etkinlikte yer aldı. 

Cumartesi günü saat 18.00'de düzenlenen etkinlik Fransız kanalı Canal +  tarafından  izlenirken, Fete l’Humanite kapsamında Fransa'ya gelen Rojava heyeti de anma etkinliğine katılarak birer konuşma gerçekleştirdi. 

Kürt kadınlarını anmanın onların mücadelesini sahiplenmekten geçtiğinin ifade edildiği anma etkinliğinde Rojava, Kobanê, Cizre ve Kürdistan'ın dört parçasında Kürt kadınının karşılaştığı saldırılar ve bunun karşısındaki mücadelesi anma etkinliğinin gündemi oldu.

Cansız'ın açtığı yolda dört parçada kadınların dünyanın sembolü haline geldiğinin altı çizilen etkinlikte Avrupa Parlamenteri Marie Cristien Vergiat Avrupa Parlamentosu'nda Kürtler için oluşturdukları dostluk grubu konusunda bilgi verirken Türkiye'de yaşananların kabul edilemezliğini vurguladı. Konuşmacılar, öncelikle Paris katliamının arkasındaki güçlerin aydınlatılmasının Kürt kadınlarının mücadelesi karşısında güncel bir görev olduğunun altı çizildi. 

Anma etkinliğinde Grup Piya kısa Kürtçe ezgilerden oluşan kısa bir dinleti düzenledi. Anma etkinliği "jin jiyan azadi" sloganları eşliğinde son buldu.