Fransa'da Kürt kadınlar işgale karşı eylemde

Fransa'nın çeşitli kentlerinde Kürt kadınlar, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı eylemlerini sürdürüyor.

Türk devletinin Kürdistan'a dönük işgal saldırılarına karşı Fransa Demokratik Kürt Kadın Hareketi'nin (TJK-F) çağrısıyla Fransa'da bulunan kadın komün ve meclisleri harekete geçti. Cuma günü Rennes, Bordeaux'ta kadınlar alana çıkarken, Paris'te kadınlar Invalides'te bulunan Fransız Parlamentosu önünde "Gerilla yaşamımızdır" sloganıyla buluştu.

Strasbourg ve Grigny'de Cumartesi yürüyüş ve mitingler gerçekleşirken, Fransız Parlamentosu önünde bir araya gelen TjK-F bileşimi meclis üyeleri, uluslararası kamuoyunu ve Fransız devletini harekete geçmeyi çağırdı.

"Soykırımın ortağı olmayın" diyen kadınlar, ellerinde Türk devletini kınayan dövizler taşıdı.

Eylemde Kürt halkının insanca taleplerinin tarihte faşist Türk devleti tarafından sürekli soykırımcı saldırılara maruz kaldığı vurgulanırken, "Dün DAİŞ barbarlığına karşı direnirken alkışladıklarınızı savunun" mesajı verildi.

'GERİLLAYA SALDIRI KADIN ÇİZGİSİNE SALDIRIDIR'

Açıklamada şöyle denildi:
"Gerilla demek kimlik, onur, ahlaki-politik toplumun yaratımı demektir. Gerilla demek özgür insan hayallerinin ulaşıldığı anlam demek, gerilla demek yok edilen, sesi kısılan, dört duvar içine hapsedilen, her gün tecavüz, taciz ve şiddetle yüz yüze bırakılan kadının zılgıtlarla intikâm alması ve erkek egemen zihniyetin yok edilmesi demektir. Bu yüzden açıkça belirtiyoruz ki gerillaya saldırı, özgür kadın çizgisine, biz kadınlara saldırıdır. PKK bir kadın partisidir!"

STRASBOURG


Fransa'nın Strasbourg kentinde Zîn Kadın İnisiyatifi'nin çağrısıyla işgale, ihanete karşı miting düzenlendi.
Strasbourg Garı önünde "Gerilla onurumuzdur" şiarıyla düzenlenen mitinge Kürt halkı ve dostları katıldı.
Mitingde "Kürdistan'ı Savun", "Gerilla onurumuzdur", "İşgalciye ve işbirlikçiye ölüm" pankartları açılarak sık sık "Katil Erdoğan, terörist Erdoğan", "Hepimiz PKK'liyiz", "Kahrolsun ihanet", "Jîn, jîyan, azadi" , "Abdullah Öcalan'a özgürlük" sloganları atıldı.
Mitingde yapılan konuşmada işgalci Türk devletinin KDP ortaklığında Medya Savunma Alanları'na dönük işgal saldırılarına değinilerek, işgal saldırılarının nihaî amacının Kürt soykırımını tamamlamak olduğuna dikkat çekildi.
Türk devletinin gerillaya ve sivil halka dönük kimyasal silah kullandığının ifade edildiği konuşmada, devletlerin sessiz kalarak savaş suçuna ortak olduğu vurgulandı.
Kürt halkının özgürlüğünü elde edinceye kadar mücadelesine devam edeceğinin ifade edildiği konuşmada, gerillanın Kürt halkı başta olmak üzere insanlığın onurunu temsil ettiğinin altı çizildi.