Gençlerin sesini ve rengini Meclis'e taşıyacak

"Genç başladık genç başaracağız" sözü ile yola çıkan Meclis'in genç milletvekillerinden Dersim Dağ, gençlerin, sesini ve rengini meclise taşımayı amaçlıyor.

Her kesimden insanların temsiliyetinin olduğu Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) Milletvekili seçilen 22 yaşındaki Dersim Dağ, meclisin en genç vekillerinden biri. Gençlerin sesini duyurmak için meclise giren Dersim Dağ, 1996 yılında Amed'in Bismil ilçesine bağlı Aşağıdolay köyünde dünyaya geldi. 12 kardeşli ailenin 11. çocuğu olan Dersim Dağ, 5 aylıkken ailesinin zorunlu göç etmesi nedeniyle 18 yaşına kadar İstanbul'da yaşadı.

ÜNİVERSİTE YILLARINDA SİYASAL ÇALIŞMALARDA YER ALDI

Ailesinin Kürt özgürlük mücadelesi içerisinde yer almasından dolayı Dersim Dağ da kendi tabiri ile parti içerinde büyümüş. İlkokulda psikolog, lisede ise gazeteci olmak isteyen Dersim Dağ, sonunda Kürt Dili ve Edebiyatı bölümü okumaya karar verir. Mardin Artuklu Üniversitesi Kürt Dili ve Edebiyatı bölümünde eğitim gören Dağ, üniversite yıllarında da siyasi çalışmalar içerisinde aktif bir şekilde yer aldı.

HEDEFLERİNDEN BİRİ MECLİS'DE GENÇLERİN YER ALACAĞI BİR GRUP KURMAK

Geleceğin, bilimin, ilerlemenin, aydınlanmanın motor gücü olan gençlerin siyasette daha fazla söz hakkı sahibi olması gerektiğini düşünen Dağ, gençlere ve kadınlara verdiği önemden dolayı HDP'de siyaset yapmaya karar verdi. Amed'den milletvekili seçilen Dersim Dağ, kadınların, gençlerin, sesini ve rengini meclise taşıyacak. "Genç başladık genç başaracağız" sözü ile yola çıkan Dersim Dağ'ın hedefleri arasında Meclis’te gençlerin yer alacağı bir grup oluşturmak.