Güneş: Bu eril ittifak ancak kadınların mücadelesiyle parçalanır

28 Mayıs günü yapılacak seçimde gençler ve kadınlar başta olmak üzere herkesin oyunu kullanması gerektiğini belirten PAJK Koordinasyon Üyesi Şimal Ülkem Güneş, “Bu eril ittifak ancak kadınların mücadelesiyle parçalanır, dağıtılır” dedi.

Stêrk TV’de yayınlanan ‘Özel Program’a katılan PAJK Koordinasyon Üyesi Şimal Ülkem Güneş, Türkiye ve Kuzey Kurdistan’da 14 Mayıs’ta yapılan seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Mayıs ayının şehitler ayı olduğunu belirten Güneş, Mayıs ayının özgürlük hareketinin çok değerli öncülerinin şehit düştüğü bir ay olduğunu belirtti. Şehit Haki Karer, Aysel Doğan ve Hozan Mizgîn şahsında tüm Mayıs şehitlerini anan Güneş, şehitler çizgisinde mücadele etmeyi sürdüreceklerini belirtti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride ilişkin konuşan Güneş, “Halkımızın, gençlerin, kadınların ve Kürt dostlarının ilk talebi Rêber Apo’ya yönelik tecridin sonlandırılması ve fiziki özgürlüğünün sağlanmasıdır. İmralı tecridinden sadece Türk devleti değil, uluslararası güçler de sorumludur. Kapitalist güçler Rêber Apo’yu cezalandırarak Ortadoğu’da hegemonyalarını yürütmek istiyorlar. Rêber Apo’nun, hareketimizin ve Kürt halkının sergilediği direnişin buna engel olduğunun farkındalar. Bundan dolayı bütün güçleriyle saldırıyorlar.

Özellikle kadınlara yönelik saldırılar daha fazla. Türkiye ve Kuzey Kurdistan’daki seçimlerde de bu durum bir kez daha ortaya çıktı. Seçimler mitinglerinde iki slogan ön plana çıktı. Biri; ‘Bijî Serok Apo’, diğeri ise ‘Jin Jiyan Azadî.’ Bu iki slogan sürece damgasını vurdu. Kürt halkı ve demokratik güçler eril ittifaka karşı sonuna kadar mücadele edeceğinin mesajını verdi. Yine Rêber Apo’nun ve hasta tutsaklar başta olmak üzere tüm siyasi tutsakların serbest bırakılması talep edildi” diye konuştu.

DİRENİŞ GELENEĞİ RÊBER APO VE ŞEHİTLERİN EMEKLERİ SONUCU ORTAYA ÇIKTI

Şu an Maxmur’a dönük saldırıların olduğuna dikkat çeken Güneş, bu saldırılara karşı yine kadınlar öncülüğünde bir direniş sergilendiğini ifade etti. Benzer saldırıların Şengal’e de yapıldığını vurgulayan Güneş konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Şengal’de de DAİŞ ve T.C’ye karşı kadınların direnişi ön plana çıktı. Bu direniş geleneği Rêber Apo ve şehitlerin emekleri sonucu ortaya çıktı. Bundan dolayı seçim alanlarında kadınların direnişi ön plana çıktı. AKP-MHP faşist rejimim devletin tüm imkanlarını kullanmasına rağmen Kurdistan’da yenilgiye uğradı. Rusya’nın dijital üzerinden desteğine rağmen, hırsızlık yapmalarına rağmen, Kürtlerin oyunu ülkücülere hesaplamalarına rağmen başarılı olamadı bu rejim. İktidar bu kadar hile ve oyuna rağmen Kürt halkının ve kadınların iradesinin kıramadı."

HERKES SANDIKLARA GİTMELİDİR

Kürt halkının, kadınların ve gençlerin mücadelesini selamlayan Güneş, Pazar günü yapılacak 2. tur seçimlerine ilişkin ise şunları belirtti: “İnanıyorum ki Kürt halkı 28 Mayıs’ta da eli kanlı Hizbullah ile ittifak yapan AKP-MHP rejimini sandıklarda yenilgiye uğratacaktır. Elbette Erdoğan’a karşı yapılacak olan bu seçim çok önemlidir. Kürt halkının katili, faşist Erdoğan’ı sandıklarda yenilgiye uğratmak, 22 yıllık rejimini sona erdirmek için tarihi bir fırsattır bu seçim. Ve bu fırsatı sandıklara giderek kullanmalı herkes. Eğer sandıklara gidilmezse faşizm, katliamlar, kadınlara yönelik tecavüzler ve gittikçe yükselen ırkçılık durdurulamaz aşamaya gelir. Bundan dolayı çok önemli bir seçimdir.

Hizbullah bugün AKP eliyle meclise girdi. Şimdiye kadar hiçbir hükümet, parti AKP ve Erdoğan gibi açık bir şekilde Hizbullah’a destek vermedi. Kürt siyasetçilerin bu konu üzerinde iyi durması gerekir. Bu ittifak kadınları bir meta olarak görüyor, İslam’la da hiçbir alakaları yok. AKP açıkça söylemediği şeyleri HÜDA PAR eliyle söylüyor. Aslında bu fikirlerin sahibi Erdoğan’dır. Erdoğan’ın HÜDA PAR’ı meclise sokması DAİŞ’i, Taliban’ı meclise sokması demektir. Bugün Hizbullah’ı sokmuş, yarın DAİŞ’i sokar meclise.

Bu yüzden sandıklara gitmek çok önemli. Herkes bu konuda sorumluluk almalı. Sandıklara gitmek hem bir sorumluluk, hem de bir yurtseverlik görevidir. 23 yıldır kendisinden olmayan herkese zulmeden, işkence eden bu iktidardan kurtulmak için sandıklara gidilmeli. Herkes bu konuda bir duruş sergilemeli. Erdoğan’a hayır demek için herkes oyunu kullanmalı. Elbette seçim bizim için her şey değildir ama faşist Erdoğan’ın yenilgiye uğraması için özellikle gençlere ve kadınlara çağrıda bulunuyorum; sandıklara akın ve oyunuzu kullanın. Bu eril ittifak ancak kadınların mücadelesiyle parçalanır, dağıtılır.”