Halep’te 25 Kasım yürüyüşü: Kadın devrimi kazanacak

Kadına yönelik şiddete karşı yürüyen halk, Kuzey ve Doğu Suriye’deki kadın devrimi ve gerilla direnişinin kazanacağını vurguladı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü dolayısıyla kadın devrimini savunmak ve gerillanın direnişine vermek amacıyla Halep’in Şêxmeqsûd Mahallesi’nde bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşe, tüm kadınlar, erkekler, gençler, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Mahalle sokaklarını dolanan kitle, Şêxmeqsûd’un doğusundaki Cebanat bölgesine doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının üzerinde olduğu flamaların yanı sıra YPJ ve Kongra Star flamaları ile şehitlerin fotoğrafları taşındı. 

QSD’YE DESTEK ÇAĞRISI

Kitleye seslenen Halep Sivil Toplum Kurumu Eşbaşkanı Suad Hesen, direnen güçleri selamladıktan sonra Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarına işaret etti. 

Suad, Kurdistan’ın tümüne yönelik saldırılarda kadınların da katledildiğine işaret ederek, QSD'ye daha fazla destek verme çağrısında bulundu. 

Ardından konuşan Halep Jineoloji Araştırma Merkezi Yürütme Üyesi Rojiyan Hisên de, “YJA-Star’ın ve Kuzey ve Doğu Suriye güçlerinin direnişini selamlıyoruz. Biz Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê halkı olarak bu direnişi destekliyoruz ve ataerkil zihniyete karşı duruyoruz” ifadelerini kullandı.