Hamburg’da adalet eylemi

Hamburg’daki kadınlar, 9 Ocak 2013 tarihinde Paris’te MİT tarafından katledilen Kürt kadın devrimcileri Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için adalet istediler.

Hamburg’daki kadınlar, 9 Ocak 2013 tarihinde Paris’te MİT tarafından katledilen Kürt kadın devrimcileri Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için adalet istediler. Rojbin Kadın Meclisi öncülüğünde Altona semtinde bir araya gelen kadınlar, katliamın açığa çıkarılması ve  sorumlularının yargılanması talebini yenilediler. Miting sırasında bir konuşma yapan Anja Flach, Avrupa ülkelerinin hükümetlerinin Türkiye’deki istihbarat teşkilatı MİT ile yapılan işbirliğinin de açığa çıkarılması gerektiğini belirtti. Rojbin Kadın Meclisi olarak Almanya hükümeti tarafından Türkiye devletine sunulan desteğinin kesilmesini istediklerini söyleyen Flach, Türkiye’nin DAİŞ çetelerine karşı mücadele vermesi yalan olduğunu belirtti.

Çok sayıda bildiri dağıtılan mitingde, Almanya hükümetinin Kürt özgürlük hareketine karşı uyguladığı baskı politikası da protesto edilerek, geçen hafta tutuklanan Kürt siyasetçi Bedrettin Kavak başta olmak üzere tüm siyasi tutukluların serbest bırakılması istendi.