Hamburg’da adalet ve hakikat eylemi

Rojbin Kadın Meclisi öncülüğünde gerçekleştirilen mitingde, 9 Ocak 2013 tarihinde Paris’te işlenen katliamda yaşamlarını yitiren Kürt kadın devrimcileri Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için ‘hakikat ve adalet’ istendi.

Hamburg’da düzenlenen ‘hakikat ve adalet eylemi’ne katılan Tevgera Azadi Komelgeh Kurdistan Eşbaşkanı Şilan Şakir, 9 Ekim uluslararası komplosunda olduğu gibi, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in katledilmesiyle de Kürt halkın özgürlük iradesini kırmak istendiğini söyledi.

Rojbin Kadın Meclisi öncülüğünde gerçekleştirilen mitingde, 9 Ocak 2013 tarihinde Paris’te işlenen katliamda yaşamlarını yitiren Kürt kadın devrimcileri Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için ‘hakikat ve adalet’ istendi. 9 Ekim 1998 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkına karşı başlatılan uluslararası komplonun da kınandığı eylemde, avukat Britta Eder bir konuşma yaparak Türkiye güvenlik güçleri tarafından işlenen savaş suçlarının yargılanması gerektiğini söyledi. Şırnak’ta infaz edildikten sonra polis arabasının arkasından sürüklenen 24 yaşındaki Hacı Kokman Birlik ve Kürdistan genelinde sivil halka yönelik uygulanan vahşetinin savaş suçu olarak değerlendiren Eder, 1 Kasım tarihinde gerçekleştirilen genel seçimlerine uluslararası gözleme heyetlerinin gönderilmesi gerektiğini belirtti.

Ardından söz alan Tevgera Azadi Komelgeh Kurdistan Eşbaşkanı Şilan Şakir, 9 Ekim uluslararası komploda olduğu gibi, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in katledilmesiyle Kürt halkın özgürlük iradesini kırmak istendiğini söyleyerek, buna asla başarılmayacağının altını çizdi. “Gün gelecek, yaşanan tüm vahşetlerin sorumlularının yargılanıp cezalandırılacak” diyen Şakir’in konuşmasının ardından ‘Biji Serok Apo’, ‘Jin Jiyan Azadi’ ve ‘Şehit namirin’ sloganları atıldı.

PYD Hamburg bileşenlerinin de yoğun destek verdikleri eylem, Cumartesi günü saat 15.00’te Hachmannplatz’da uluslarası komplunun kınanması ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için düzenlenecek olan yürüyüşe katılım çağrısıyla son buldu.