Hamburg’daki HDP’li kadınlar seçim çalışmalarına devam ediyor

Hamburg’daki HDP’li kadınlar seçim çalışmaları kapsamında semt toplantı ve stant açma etkinliklerine devam ediyor.

Hamburg’daki HDP’li kadınlar seçim çalışmaları kapsamında semt toplantı ve stant açma etkinliklerine devam ediyor. Dün Altona semtinde bilgilendirme standı açılırken, Osdorf ve Lurup semtlerinde yaşayan HDP’li kadınlar bir araya gelerek yarından itibaren Hamburg TC başkonsolosluğunda başlayan seçimlerde yapabileceklerini tartıştı.

Rojbin Kadın Meclisi çağrısıyla Osdorf’taki semt merkezinde toplanan kadınlar, çevrelerinde kararsız olan insanları ziyaret edip HDP’ye oy vermek için ikna etmek için bir planlama yaptılar. Olası seçim hilelerini önlemek için sandık görevlilerine büyük sorumluluk düştüğü belirtilen tartışmalarda, okuma yazması olmayanlar için HDP amblemi olan ağacın altındaki yuvarlağa basmak gerektiği de anlatıldı. Bir önceki seçimde birçok insanın heyecandan birden fazla kere bastıkları için oylarını geçersiz oldukları, buna dikkat etmek gerektiği uyarısı da yapıldı.

Canlı geçen tartışmaların sonunda, Osdorf ve Lurup semtlerindeki kadınlar önümüzdeki Çarşamba günü saat 11.00’de Achternborn durağında buluşup toplu oy vermeye gideceklerini kararlaştırdılar.