HDK Kadın Meclisi: Faşizme ve sömürgeye karşı 1 Mayıs'a!

1 Mayıs'ı selamlayan HDK Kadın Meclisi, AKP-MHP iktidarının faşist ve sömürge politikalarına karşı 1 Mayıs alanlarına çağırdı.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kadın Meclisi, 1 Mayıs'a ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Kadınlar olarak; talancı, savaşçı,  soyguncu erkek egemen düzenin, Ukrayna'dan Şengal'e uzanan savaş politikalarının şiddet, taciz, tecavüz, göç, sömürü ve derin yoksulluk getirdiğinin bilinciyle savaş ittifakına karşı hep beraber onurlu ve kararlı bir barış, eşitlik ve özgürlükte ısrar ediyoruz.
Savaşlar sonucunda ülkesini terk etmek zorunda kalan on milyonlarca mülteci ırkçılık ve ayrımcılığa uğramakta, iç ve dış politikada istismar malzemesi yapılmaktadır. Özellikle kadın ve çocuk mültecilerin kölelik düzeni koşullarındaki emek sömürüsüne tacize, tecavüze ve şiddette uğramalarına karşı biz kadınlar dayanışma ve ortak mücadele olanaklarının yaratılmasında kararlıyız" denildi.

'SOYGUN DÜZENİNE BOYUN EĞMİYORUZ'
"Sermaye AKP-MHP faşist ittifakı eliyle savaşın, krizin, lüksün, israfın maliyetini, işçilere, yoksullara, kadınlara, gençlere çıkarmak istiyor" vurgusunda bulunulan açıklamada, şunlar da kaydedildi:

"Tarlalarda, fabrikalarda,  atölyelerde, evlerde, eğitimde, sağlıkta üreten kadınların emeğine ataerkil kapitalizm tarafından el koyuluyor. Mutfaklarda büyüyen yangın ve işsizliğin ağır yükü altındaki kadınlar olarak bize dayatılan bu sefalete alışmıyor ve bu soygun düzenine boyun eğmiyoruz. Kadınlar olarak, doğanın haklarını ve yaşam alanlarımızı savunan bütün direnişlerin en önünde yer alıyor, ekolojik talana geçit vermiyoruz.

AKP iktidarı, TCK değişikliği yasa tasarısı gibi göstermelik düzenlemelerle erkek yargının işleyişine yeni kılıflar, fail erkekleri koruyacak yeni yöntemler bulmaya çalışıyor. İstanbul Sözleşmesinden ,6284 den vazgeçmeyeceğimizi, mücadelede kararlı olduğumuzu  bir kez daha haykırıyoruz.

Ömrünü kadın mücadelesine adamış olan Aysel Tuğluk hastalığı ağırlaşmasına rağmen cezaevinde rehin tutulmaktadır. Onun şahsında kadınları ve tüm hasta tutsakları hedef alan düşmanlık politikasına karşı kadınlar Aysel Tuğluk 'a ve cezaevlerine ses olmaya ve mücadeleyi büyütmeye  devam ediyorlar.
Aysel Tuğluk kadın mücadelemizin hafızasıdır serbest bırakın!

Dünyadan yükselen kadınların sesi, Kürdistan ve Türkiye'nin her yerinde direnen işçi ve emekçi kadınların sesiyle birleşsin, eşitsizliğe, ırkçılığa, erkek/devlet şiddetine, faşizme,  sömürgeciliğe karşı 1 Mayıs alanlarında halaylarımızla, zılgıtlarımızla, sloganlarımızla buluşsun!"