HDK Kadın Meclisleri: Lince ve erkek egemen dile izin vermeyeceğiz

HDK Kadın Meclisleri, Pervin Buldan şahsında kadın siyasetçilerin erkek egemen dil ile linç edilmesine tepki gösterdi, "İzin vermeyeceğiz" dedi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kadın Meclisleri, sanal medya mecralarında lince maruz bırakılan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'a ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Kadın özgürlük mücadelesini hayatın her alanında yürüten kadınlar olarak patriyarkanın cinsiyetçi, ötekileştirici, ayrımcı, nefret saçan diline; kadınları tahakküm altına alan aklına ve uygulamalarına karşı durmaya ve büyük bedeller ödeyerek elde ettiğimiz tüm kazanımları korumaya kararlıyız" denildi.

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Tüm dünya kadınlarına ilham veren Eş Başkanlık/Eş Sözcülük ve eşit temsiliyet sistemi ile demokratik siyaset alanında varolmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz. Kadınların birlikte mücadele deneyimlerini dağıtmaya, bölüp parçalamaya çalışan eril akla ve dile verilecek en güzel cevap, örgütlülüğümüzü ve özgürlük için ortaya koyduğumuz irademizi büyütmek ve geliştirmektir.
Bilindiği üzere seçimler sonrasında tüm kurumlarımız ve yapılarımızla birlikte bir değerlendirme, eleştiri-özeleştiri ve yeniden yapılanma sürecine girdik. Bunu hep birlikte, bütün samimiyetimizle, sorumluluğumuzla ve açıklıkla başaracağımıza olan inancımız tamdır. Bu süreçte kadınlar olarak en önemli eleştirimiz ve gündemleştireceğimiz konu da siyasetimize, tarzımıza ve dilimize giderek egemen olan eril zihniyetin adeta hortlamasıdır, buna geçit vermeyeceğimizi şimdiden ilan ediyoruz.
Bu vesileyle özellikle sosyal medya mecralarında adeta lince maruz bırakılan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan şahsında mücadele yürüten, sorumluluk alan, bedeller ödeyen tüm kadın yoldaşlarımızın yanında amasız fakatsız duracağımızın bilinmesini isteriz.

Pervin Buldan yoldaşımızın bu ülkenin demokrasi ve barış mücadelesine katkıları, ödediği bedelleri, en zor dönemlerde aldığı sorumlulukları unutarak sosyal medya mecralarında başlatılmış olan linç kampanyası, kadın dayanışmasının güçlü kalkanına çarpıp geri dönecektir. Geçmiş döneme ilişkin tüm sorumluluklarımız ortaktır, bu süreçten güçlü çıkabilmemizin yol ve yöntemleri hepimizce de malumdur. Bütün örgütsel mekanizmalarımızı işleterek, tıkanan yerlerin önünü açarak bu süreci atlatmanın yolu, mücadelenin her alanında gözünü kırpmadan emek veren kadınları hedef almak, tek başına sorumlu tutmak değildir, olmamalıdır, ayrıca kimsenin haddi de değildir.
HDK Kadın Meclisleri olarak, kadın özgürlük mücadelesini önümüze koyulan tüm engellere rağmen büyüteceğimizi, erkek egemen yaklaşımlara, dile, söylem ve pratiklere hayatın hiç bir alanında izin vermeyeceğimizi deklare ediyoruz."