HDP Kadın Meclisi: Leyla Güven milyonların iradesidir

HDP Kadın Meclisi, tahliye kararına rağmen serbest bırakılmayan Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in “milyonların sesi, kadınların iradesi” olduğunu belirtti.

AKP’nin savaş politikalarını eleştirdiği gerekçiyle tutuklanan DTK Eş Başkanı Leyla Güven hakkında Cuma günü tahliye kararı verildi. Ancak savcı itiraz ederek, bir üst mahkemede tutukluluğun devamı yönünde karar çıkarttı.

HDP Kadın Meclisi yaptığı yazılı açıklamada, “Mahkemenin ilk elden verdiği tahliye kararına itiraz eden Başsavcı, tahliyeyi engellemiş ve Milletvekilimiz Leyla Güven'e karşı alenen kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçu işlenmiştir” dedi.

“Mahkemelerin kararları herkes için bağlayıcıdır ve uygulanmak zorundadır” diyen Kadın Meclisi, ancak Leyla Güven’in tahliyesinin keyfi bir şekilde engellendiğini belirtti.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Kadınların, milyonların iradesi, sesi olan Leyla Güven’in hukuksuz biçimde rehin alınması, rehin alındığı süreçten bu yana geçen 6 ayın ardından hakkında tahliye kararı verilmesi ve bu tahliye kararına saray savcılarının yapmış olduğu itirazın jet hızıyla kabul edilmesi göstermiştir ki; özgürlüğü, cesareti ve savaş politikalarına karşı barışı ve özgür yaşamı inşa eden kadın özgürlük anlayışı, AKP-Saray rejiminin en büyük engelidir (...) Bizler, zindanlarda, asla teslim olmayan kadın iradesini yargıladığını düşünen zulmün mahkemelerinde zalimin gözünün içine bakarak cesareti haykıran kadınlarız. Leyla Güven Hakkâri halkının, tüm kadınların, milyonların iradesidir.”