HDP Kadın Meclisi'nden Ege ve Serhat'ta konferans

HDP Kadın Meclisi, Ege ve Serhat’ta bölge konferanslarını gerçekleştirdi, direnişi büyütme mesajı verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, 4’üncü Büyük Merkezi Konferans öncesi Ege ve Serhat bölgelerinde konferanslarını gerçekleştirdi.

HDP İzmir İl Örgütü binasında "Özgürlükte ısrarlı, mücadelede kararlıyız" şiarıyla gerçekleştirilen Ege Bölgesi Kadın Konferansı’na, 17 Haziran 2021 tarihinde parti binasında devlet destekli faşist tarafından katledilen Deniz Poyraz'ın annesi Fehime Poyraz ile bölgeden kadın il eşbaşkanları ve meclis üyeleri katıldı. Deniz Poyraz'ın fotoğrafının da bulunduğu "Katillerden hesap soracağız, faşizim yenilecek, biz kazanacağız" pankartının asıldığı konferans, divan seçiminin ardından başladı.

Açılış konuşmasını yapan divan üyesi İzmir İl Eşbaşkanı Berna Çelik, konferans katılımcılarını selamladıktan sonra kadın mücadelesi ve kazanımlarına yönelik saldırılara dikkat çekti. Çelik, "Konferansımızın amacı iki buçuk yıllık dönemdeki mücadele pratiğimizi, eksikliklerimizi ve önümüzdeki sürecin yol haritasını belirlemek amacıyladır. Bu süre zarfında Deniz Poyraz katledildi. Deniz'in katledilişi hepimizi derinden üzdü. Ama bu katliam amacına ulaşmadı. Kadınların direniş, dayanışması ve isyanı her zaman yükselerek, devam etti" dedi.

Bölgedeki kadınların mücadele ve direnişte her zaman ısrarcı olduğunu dile getiren Çelik, "Egeli kadınlar taşına, toprağına, suyuna sahip çıkandır. Bugün gerçekleştireceğimiz konferans kadın kazanımlarına yönelik gerçekleştirilen saldırılara karşı çoklu mücadeleyi esas alacaktır. Şiarımızda da söylediğimiz gibi 'Özgürlükte ısrarlı, mücadelede kararlıyız' bu mücadelede moral ve motivasyonumuz her zaman yüksektir. Bundan sonra da böyle sürecektir" diye konuştu.

Çelik'in konuşmasının ardından konferans, basına kapalı olarak devam etti.

VAN

HDP Kadın Meclisi, Serhat Bölge Konferansı’nı ise Van Barosu Tahir Elçi Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi. Çok sayıda delegenin katıldığı konferans, saygı duruşuyla başladı. Divan seçiminin ardından konuşan HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, iki gün önce şehit olan Barış Grubu Üyesi Aysel Doğan ile 48 yıl önce Saddam Hüseyin rejimi tarafından idam edilen Leyla Qasim’i andı. Kürt kadınlarının mücadelesinin dünyada bir devrim olarak tarihe geçtiğini belirten Taşdemir, “Mücadelemizin öncülerinden Aysel, Sakine, Leyla şahsında tüm kadınları saygıyla selamlıyorum. Kürt kadınları 40 yıldır örgütlenerek mücadele ediyor. Kadın öncülüğünde bugün açığa çıkan Rojava Devrimi en büyük örnektir” dedi.

AKP-MHP iktidarının politikaları sonucu kadınların ülkede faşist saldırılarla karşı karşıya olduğunu söyleyen Taşdemir, “AKP-MHP iktidarı, kadın düşmanı politikalar yürüterek hedef alıyor. Partimize, özelde kadın örgütlülüğümüze dönük iktidarın saldırıları her alanda devam ediyor. Bu saldırılar sonucunda bugün yüzlerce kadın arkadaşımız cezaevlerinde tutsak edilmektedir. Ancak kadın yoldaşlarımız her alanda olduğu gibi AKP ve MHP iktidarının faşist politikalarına karşı mahkeme salonlarında bu zihniyeti yargılıyor” diye konuştu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin cezaevlerinden her alana yayılarak, sürdüğünü belirten Taşdemir, "Bu tecrit, baskı politikaları ve yasakçı zihniyetlilerine karşı bizler de dayanışmayı yükselterek kadınlarla birlikte mücadele etmeye davet edeceğiz. Yine AKP, KDP’nin desteğiyle sınır hattında bir savaş yürütüyor. Bu savaş politikaları yüzyıllık Kürt mücadelesini yok etmeye yönelik bir savaş konseptidir. Bizler de bu saldırılara karşı her alanda direnmeye devam edeceğiz" diye belirtti.

Konferans basına kapalı olarak devam etti.