HDP ve TJA, dokunulmazlığın gasp edilmesine karşı alanlara çıktı

Semra Güzel’in dokunulmazlığının gasp edilmesi birçok kentte HDP ve TJA öncülüğünde protesto edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi ve Özgür Kadın Hareketi (TJA), HDP’li Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının gasp edilmesini birçok kentte protesto etti.

 
İSTANBUL


HDP İstanbul Kadın Meclisi ve TJA, HDP İstanbul İl Örgütü binasında açıklama yaptı. HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, meselenin sadece Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması olmadığını söyledi. Gülüm, “Mesele bir bütün olarak partimize yönelik, Kürt halkının iradesine yönelik bir saldırı dalgasıdır” dedi.

 
İzmir’de Deniz Poyraz’ın katledilmesinin Güzel’in vekilliğinin kaldırılmak istenmesinden bağımsız olmadığını kaydeden Gülüm, “Şunu çok iyi biliyoruz ki; bu iktidar halkın mücadelesinden, Kürt halkının mücadelesinden, Kürt kadınlarının mücadelesinden ve bir bütün olarak HDP’nin mücadelesinden korkmaktadır. Artık istenmediğini, iktidarını kaybedeceğini farkındadır ve buna karşı da en direngen yapının, en mücadeleci kesimin partimiz olduğunun da farkındadır” diye belirtti.
İstanbul Kadın Meclisi Sözcüsü Dilek Özer de Güzel’e kumpas yapıldığını ve bu kumpasın devam ettiğini vurguladı. Özer, “Bu kararın temelinde iktidarın Kürt sorununda dayattığı çözümsüzlük vardır. Demokrasi, eşitlik, özgürlükten yana olan tüm kesimleri susturma sindirme politikaları vardır” diye belirtti.
HDP’nin ülkenin demokratik siyasetin bir teminatı olduğunun altını çizen Özer, “Milyonlarca insanın gönül verdiği bir partidir, kadınların, gençlerin partisidir HDP. Milletvekillerimizi hedef göstererek, belediyelerimize kayyum atayarak teklik rejimini inşa etmeye çalışanlara en büyük cevabı başta kadınlar olmak üzere halklar verecektir” dedi. Güzel'in kadınların sesi olduğunu belirten Özer, “İktidarın bu politikalarına çanak tutanlar da bilsin ki bugün Semra’ya yapılan saldırılar yarın sizlere de yapılacaktır. Buradan sesleniyoruz: Semra Güzel irademizdir, kadınları ve gençlerin sesidir. Kadın mücadelesine gönül vermiş tüm kadınlara çağrımızdır, Semra’yı savunmak kadınların siyaset yapmasını savunmak, kadın mücadelesini savunmaktır. Halkların ve kadınların iradesine yapılan bu saldırı bizleri mücadelemizden alıkoyamayacaktır” diye belirtti.


ADANA

 
HDP Adana Kadın Meclisi, HDP Adana İl Örgütü binasında açıklama yaptı. Toplantıya TJA, DBP, EMEP'in yanı sıra çok sayıda kadın katıldı. Açıklama metnini HDP Adana İl Eşbaşkanı Helin Kaya okudu. Güzel'in iradeleri olduğunu ifade eden Kaya, Güzel'e yönelik gerçekleştirilen bir kumpas ile dokunulmazlığının kaldırılmasına tepki gösterdi.
Kaya, "AKP-MHP faşist bloku, erkek yargısı ve yandaş basını adeta topyekûn bir saldırı başlatarak kadınların iradesini yok saydığını bir kez daha göstermiştir” dedi.


URFA


HDP Urfa Kadın Meclisi, Urfa İl Örgütü binasında açıklama yaptı. Toplantıya HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Urfa Barış Anneleri Meclisi üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan HDP Urfa İl Eşbaşkanı Çiğdem Karakeçili, “Halkların ve kadınların iradesine yapılan bu saldırı bizi mücadelemizden alıkoyamayacaktır” dedi.


MALATYA

 
HDP Malatya İl Örgütü, il binasında açıklama yaptı. Toplantıda kadınlar adına konuşan HDP Malatya İl Eşbaşkanı Perihan Yücekaya, Semra Güzel hakkında verilen kararın kadınları siyasetin dışında bırakma anlamına geldiğini söyledi.


HATAY


HDP Hatay Kadın Meclisi, HDP İskenderun İlçe Örgütü'nde basın açıklaması yaptı. "Semra Güzel irademizdir" pankartının açıldığı eyleme Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üye ve yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kadın katıldı. Açıklamada konuşan HDP Hatay Kadın Meclisi üyesi Seher Cevheroğlu, kadın iradesinin kırılmaya çalışıldığını ve kadınların buna izin vermeyeceğini vurguladı.  


MARDİN


HDP Mardin İl Örgütü, parti binası önünde açıklama yaptı. Eyleme HDP il ve ilçe yöneticileri ile halk katıldı. Açıklamayı İl Eşbaşkanı Perihan Ağaoğlu yaptı. HDP’nin kadın kimliğine ve kadın iradesine karşı iktidar tarafından saldırılar gerçekleştirildiğini dile getiren Ağaoğlu, "Elinizi kadın iradesinden çekeceksiniz. Kaybetmeye mahkûmsunuz. Kaybettiğiniz için de saldırıyorsunuz” diye konuştu.