Hesekêli kadınlardan devrimin korunması çağrısı

Hesekêli kadınlar Şedadê Meclisi Til Şeyir beldesi Eşbaşkanı Seda Feysel El Hermas ve yardımcısı Hind Letif El Xidar için alanlara çıkarak kadın devriminin korunması çağrısında bulundu.

Şedadê Meclisi Til Şeyir beldesi eşbaşkanı Seda Feysel El Hermas ve yardımcısı Hind Letif El Xidar'ın katledilmesinin 40’ıncı günü kapsamında “Mücadelemiz ile kadın devrimini koruyacağız” sloganıyla kitlesel bir yürüyüş düzenledi. Seda Feysel El Hermas ve Hind Letif El Xidar’in fotoğraflarını taşıyan halk Cibisayê alanına kadar yürüdü.

Yapılan saygı duruşundan sonra konuşan Hesekê Kantonu Kadın Koordinasyon üyesi Şükriye Mihemed, “Her iki kadın şehit de bizlere ve dünyaya mücadelenin yolunu gösterdi. Bu saldırı ve kirli planlar Türk devleti gibi işgalciler tarafından yürütülüyor. Herkes bu kapsamda direniş çizgisine sahip çıkmalıdır” dedi.

Hesekê Kantonu Eşbaşkanı Semer El-Abdullah ise şunları belirtti: “Seda ve Hind kadın mücadelesinin ve demokratik ulusun şehitleridir. Her iki şehit bizim için semboldür.” El-Abdullah kadınların 8 Mart’ını da kutladı.

Konuşmalardan sonra Kevanê Zêrin Tiyatro Grubunun hazırladığı oyun sahnelendi.