HPC gerekirse savaşıyor da

Toprakları savunmanın yurttaşlık borcu olduğunu belirten Toplumsal Savunma Güçleri (HPC) Üyesi Melek Mahmud, “HPC, askeri bir güç değildir fakat gerekirse savaşıyor da” dedi.

Halkın savunmasını geliştirdiğini; özel savaşa karşı örgütlenme ve eğitime önem verdiğini ifade eden Melek Mahmud, HPC’de yerini alan herkesin, YPJ-YPG’ye kendi çocukları gözüyle baktığını söyledi.

 

Qamişlolu HPC Üyesi Melek Mahmud, 2017’de Serêkaniyê’ye giderek, 2019’da Türk devletinin Serêkaniyê’yi işgal saldırısına karşı YPJ-YPG’nin yanında yer alanlardan. Melek Mahmud, o süreci şöyle anlattı: “Serêkaniyê savaşında hazırdım. Cephane işinde yardım ediyordum. Tabii halk da yardımcı oluyordu. HPC, Serêkaniyê sürecinde önemli bir rol üstlendi. Halk, öz savunma için seferberlik ilan etmişti. Zaten en büyük direnişi askeri güçler sergiledi.”

SAVUNMASINI GELİŞTİRİYOR

Toprakları savunmanın yurttaşlık borcu olduğunu belirten Melek Mahmud, Toplumsal Savunma Güçleri’nin (HPC) özünün toplumsal savunma olduğunu hatırlatarak, “HPC, toplumu temsil eden bir güçtür. Askeri bir çalışma değildir fakat gerekirse savaşıyor da. Herkes kendi savunmasını geliştiriyor” dedi.

DOĞAL BİR MEKANİZMA

Melek Mehmud, ülkelerini düşman saldırılarından koruduklarını söyleyerek, “HPC’nin gözü sürekli açık. Kontrol noktaları olsun, mahalleler olsun herkes işin bir ucundan tutuyor. HPC’de doğal bir mekanizma geliştirildi. Saldırılara karşı savunma mekanizması bir mecburiyet. Halk, ülkesini korumanın her şeyden önce geldiğinin farkında. Buna göre de hazırlıklarını yaptı, yapıyor” şeklinde konuştu.

Halkın savunmasını geliştirdiğini; özel savaşa karşı örgütlenme ve eğitime önem verdiğini ifade eden Melek Mahmud, HPC’de yerini alan herkesin, YPJ-YPG’ye kendi çocukları gözüyle baktığını kaydederek, şunları ekledi: “YPJ-YPG ile gurur duyuyoruz. Ülkesini, annesini ve babasını koruyor ve fedakarlar.”