GÖRÜNTÜLÜ

HPG: Mazlum ve Mordem yoldaşlarımız şehadete ulaştı

HPG, şehit Mazlum Wan’ın sade ve mütevazı kişiliği ile mücadelelerinde yaşayacağını vurgularken, Mordem Eylül için de “Yoldaşımızın duruşu, mücadelesi ve şehadeti Arap gençlerine yol gösteren büyük bir kahramanlık örneği olacaktır” ifadelerini kullandı.

MAZLUM WAN - MORDEM EYLÜL

Halk Savunma Güçleri (Hêzên Parastina Gel-HPG) Basın İrtibat Merkezi, işgalci Türk devletinin Temmuz 2024’te Zap’a saldırılarında şehit olan Mazlum Wan (Cezmi Daş) ile Mordem Eylül’ü  (Abdullah Nebû) anarak kimlik bilgilerini açıkladı.  
Açıklama şöyle:

Mazlum ve Mordem yoldaşlarımız Temmuz ayında gerçekleşen düşman saldırıları sonucu şehadete ulaşarak halklarımızın demokratik ulus hareketi olan partimiz PKK’nin şehitler kervanına katıldı.

Soykırımcı Türk devletinin halkımıza yönelik 1990’lı yıllarda yaptığı katliam, baskı ve zulme, 1999 yılında Önderliğimize yönelik gelişen Uluslararası Komploya ve ardından gelişen tasfiye amaçlı saldırılara tanıklık eden Mazlum yoldaşımız, her vicdanlı Kürt genci gibi bu düşman gerçekliği ile ancak mücadele edilerek başa çıkılabileceğine inandı. Bu temelde Kurdistan dağlarını mesken edinen yoldaşımız, bozulmamış, temiz ve saf kişiliği ile Apocu militanlığın en seçkin örneklerinden biri olmayı başardı. Medya Savunma Alanları’nın birçok bölgesinde önemli görevlerde yer alan yoldaşımız, dürüst ve fedakar katılımıyla Apocu bir militan olarak hakikatten payını aldı. Düşmana olan öfkesini eyleme dönüştürme vakti geldiğinde bir an bile tereddüt etmeden büyük bir coşkuyla dönem görevlerini yerine getirmek için öne atıldı. Son nefesine kadar Rêber Apo felsefesine ve şehit yoldaşlarının anısına bağlı kalmayı başaran Mazlum yoldaşımız, sade ve mütevazı kişiliği ile her zaman mücadelemizde yaşamaya devam edecektir.

Arap halkımızın değerli evladı, fedai Apocu militan Mordem yoldaşımız, halkların birbirine kırdırıldığı, tarihte eşine az rastlanır katliamların sıradanlaştığı bir süreçte özgürlüğün ve birlikte yaşamın anahtarı olarak gördüğü Rêber Apo’nun paradigmasına kopmamacasına sarıldı. Rêber Apo’nun tüm iktidarcı ve devletçi yapılara alternatif olarak geliştirdiği ve Ortadoğu’da yaşayan tüm halkların ortak yaşamının teminatı olan Demokratik Ulus ve Demokratik Konfederalizm fikrinden etkilenen Mordem yoldaşımız, binlerce Arap yoldaşımız gibi yüzünü Kurdistan dağlarına döndü. Humuslu bir ailenin ferdi olarak Kurdistan dağlarının zirvelerinde özgürlük ve eşitlik mücadelesi yürüten yoldaşımız, bilinci ve inancıyla kendisini tamamen özgürlük mücadelesine adayan bir fedai oldu. Bu temelde Hêzên Taybet’e katılarak ve kendisini profesyonelleştirerek fedailiği bir yaşam ve mücadele tarzı haline getirdi. Her daim inandığı gibi yaşayan Mordem yoldaşımız, yaşamıyla olduğu gibi kahramanca yürüdüğü şehadetiyle de her zaman bizlere örnek olacak ve önümüzü aydınlatmaya devam edecektir. Mordem yoldaşımızın duruşu, katılımı, mücadelesi ve şehadeti tüm Arap gençlerine yol gösteren büyük bir kahramanlık örneği olacaktır.

Mazlum ve Mordem yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere yurtsever Arap ve Kürt halkına başsağlığı diliyor, şehitlerimizin amacı olan Demokratik Ortadoğu Konfederalizmi’ni mutlaka gerçekleştireceğimizin sözünü veriyoruz.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Mazlum Wan
Adı Soyadı: Cezmi Daş
Doğum Yeri: Wan
Anne – Baba Adı: Feleknaz – Nizamettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: Temmuz 2024 / Zap

Mazlum Wan – Cezmi Daş

Kod Adı: Mordem Eylül
Adı Soyadı: Abdullah Nebû
Doğum Yeri: Hims
Anne – Baba Adı: Xîtam – Ahmed
Şehadet Tarihi ve Yeri: Temmuz 2024 / Zap

Mordem Eylül – Abdullah Nebû

YASAKLARLA ÇEVRİLİ BİR KÜRDİSTAN’I KABUL ETMEDİ


Mazlum yoldaşımız, bağrında birçok büyük komutan yetiştiren Wan’ın Elbak ilçesinde yurtsever bir ailede dünyaya geldi. Mensubu olduğu Şikakî aşireti ve ailesinin derin yurtseverliği sayesinde geleneklerine ve öz değerlerine bağlı bir Kürt olarak yetişti. Düşman saldırılarının yoğun yaşandığı ve baskıların had safhada olduğu 1990’lı yıllarda birçok Kürt ailenin baskılara maruz kaldığı bir ortamda düşman gerçekliğini tanıyan yoldaşımız, sömürgeci TC devletine karşı her zaman öfke duydu. Sistem okullarına hiç gitmeyen ve anadilini koruyan yoldaşımız, bu doğallığını her zaman korudu. Sistemin politikalarına karşı duyarlı bir Kürt genci olarak çelişkiler yaşadı. Hareketimize katılımların yoğun olduğu, gerçekleşen gerilla eylemleriyle düşmanın sarsıldığı yıllarda partimiz PKK‘yi daha iyi anlamak istedi. Bunun için arayışlara giren yoldaşımız, halkımızın onlarca yıl yaşadığı soykırım saldırılarının ancak PKK’nin yürüttüğü mücadele ile sonlanacağına inandı. Bir Kürt genci olarak kendisinin de mutlaka mücadele içerisinde yer alarak halkımızın özgürlüğünü sağlaması gerektiğini düşündü. Bunun da ancak gerilla saflarına katılarak mümkün olabileceğinin bilincinde olan yoldaşımız, bu temelde arayışlarını derinleştirdi. Ailesinin geçimine katkıda bulunmak için inşaatlarda çalışan Mazlum yoldaşımız, verdiği emekle tanındı. Çevresinde dürüst, çalışkan ve fedakar bir kişi olarak bilinen yoldaşımız, bu karakteriyle saygınlık kazandı. İşgalci TC devletinin Önderliğimize, halkımıza ve Hareketimize yönelik geliştirdiği topyekun saldırılara karşı Zîlan (Zeynep Kınacı) yoldaşımızın Dersim’de yaptığı fedai eylemden derinden etkilendi. Sistemin halkımıza reva gördüğü yaşamı ve yasaklarla çevirili bir Kurdistan’ı kabul etmeyen Mazlum yoldaşımız, her gün yaşanan şehadetlerden ve ortaya çıkan kahramanlıklardan dolayı vicdani sorgulamalar yaşadı. Önderliğimize yönelik gerçekleşen Uluslararası Komplo ve gerçekleşen “Güneşimizi Karartamazsınız‘’ eylemlerinden sonra gerilla saflarına katılma kararlılığına ulaştı. Fakat bu kararını bazı nedenlerden dolayı ertelemek zorunda kaldı. Hareketimize yönelik içeriden ve dışarıdan dayatılan tasfiye saldırılarına ve sonrasında gelişen 1 Haziran 2004 Hamlesi sürecinde artık hiçbir engeli kabul etmeyerek katılım kararı verdi. Onurlu yaşama ulaşmanın ve tarihi görevlerini gerçekleştirmenin yeri olan Kurdistan dağlarına ulaştı.

HER GÖREVE HAZIR BİR MİLİTAN

Mazlum yoldaşımız, 2005 yılında Bakurê Kurdistan üzerinden gerilla saflarına katıldı. Karşılaştığı ilk gerilla grubunun sıcak yoldaşlığı ve yol boyunca gösterdiği ilgiden etkilendi. Medya Savunma Alanları’na geçen yoldaşımız dahil olduğu yeni savaşçı eğitimlerinde kendini her anlamda derin bir sorgulamaya tabi tuttu. Aldığı ideolojik ve askeri dersler sayesinde her göreve hazır bir militan oldu. Başarılı bir şekilde eğitimini bitirdikten sonra Xakurkê bölgesinde Parti çalışmalarında yerini aldı. İlk pratik alanı olan Xakurkê’de gerilla yaşamına dair büyük tecrübeler kazandı. Yaşamdaki fedakarlığı ve sade katılımı ile yoldaşlarının gönlünü kazanmayı bildi. Sistem okullarında hiç okumamasına rağmen Parti saflarında okuyarak ideolojik anlamda birikim kazanmayı hedefledi. En zorlu görevlere hazır bir militan olarak 1 Haziran 2004’de başlayan gerilla hamlesinde aktif rol almak istedi. Üstlendiği her görevi şehit yoldaşlarına layık olma bilinci ile yerine getirdi. Xakurkê bölgesindeki başarılı pratiğinden sonra her gerillanın görmek istediği Zagroslar’a geçti. Zagroslar’ın zorlu şartlarında gerillacılık yaparak büyük tecrübeler kazandı. Zorlu şartların güçlü kişilikler yarattığını bilerek en zorlu görevlere kendini önerdi. Düşmanın her türlü saldırısını boşa çıkarmak için yoğunlaşan Mazlum yoldaşımız, askeri yetkinlik kazanmayı hedefledi. Bir süre Zap ve Avaşîn bölgesinde pratik yürüttükten sonra Qendîl bölgesinde stratejik çalışmalar üstlendi. Üstelendiği çalışmalarının önemini bilerek her anına büyük kazanımlar sığdırmak istedi. Büyük bir ciddiyet ve hassasiyet isteyen bu çalışmalarda örgütsel anlamda da yetkinlik kazandı. İşgalci TC devletinin 2015 yılında başlattığı saldırı konseptine karşı tarihi sorumluluklarını yerine getirmek isteyen yoldaşımız, savaşın yoğun olduğu alanlara geçme önerisinde bulundu. Sömürgeci, işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na dönük gerçekleştirdiği operasyonlarda yaşanan destansı direnişlerde yer almak için dayatmalarda bulunarak dönem görevlerini yerine getirmek istedi.

En son görev alanı olan Zap’ta, işgalcilerin büyük darbeler aldığı ve tüm tekniğine rağmen kirli emellerine ulamadığı bir süreçte aktif bir şekilde savaşın ön mevzilerinde yerini aldı. Bulunduğu her alanda ve üstlendiği her görevi yaşanan tarihi sürecin ruhuna göre hareket ederek yerine getiren Mazlum yoldaşımız, fedakarlığı, düşmana darbe vurmadaki arayışı ve emekçi kişiliği ile adını mücadele tarihimize yazdıran fedai bir militan oldu. Gerçekleşen bir düşman saldırısında ölümsüzler kervanına katılan Mazlum yoldaşımızın hayallerini gerçekleştireceğimizin sözünü tekrarlıyor ve tüm şehitlerimizi minnetle anıyoruz.   


BİR ARAP OLARAK KÜRDİSTAN’IN SÖMÜRGE KONUMUNA ÖFKE DUYDU

Mordem yoldaşımız Arap halkımızdan bir ailenin ferdi olarak Suriye’nin Humus kentinde dünyaya geldi. 11 yaşına kadar Humus’ta yaşayan yoldaşımız, daha sonra ailesinin Rojava’ya göç etmesinden dolayı burada yaşamını sürdürdü. Ailesi ile birlikte Rojava’ya geldikten sonra Kürt halkını tanıyan yoldaşımız, sistem okullarından öğretilenlerin aksine Kürt halkının diliyle, kültürüyle varlığını savunduğuna tanıklık etti. Sisteme dair ilk çelişkisini bu konuda yaşayan yoldaşımız, her geçen gün sorgulamalarını derinleştirdi. Tanıştığı Kürt arkadaşlarından Kürt halkının gerçekliğini, yürüttüğü özgürlük mücadelesini anlamaya başlayan yoldaşımız, özellikle gerilla savaşına ve Rêber Apo gerçekliğine büyük bir ilgi duydu. Ailesinden aldığı eğitim ve anlayış nedeniyle tüm insanların özgür ve eşit yaşaması gerektiğine inanan yoldaşımız, Kürt halkının içinde bulunduğu sömürge konumuna büyük öfke duydu. Bu nedenle halkımızın yürüttüğü özgürlük mücadelesini daha yakından tanımaya karar verdi. Arkadaşlarıyla yaptığı sohbetlerden Rêber Apo’yu daha yakından tanıma imkanı bulan yoldaşımız, daha detaylı bilgi edinmek için araştırmalar yaptı. Rêber Apo’nun özgür yaşama ve halkların birlikteliğine dair görüşlerini okuma ve anlama imkanı bulan Mordem yoldaşımız, her geçen gün Rêber Apo’ya daha fazla bağlandı. Özellikle bu fikirlerin sadece teoriden ibaret olmadığını, Rojava Özgürlük Devrimi ile yaşamsallaştığını gören yoldaşımız, bir genç olarak halklarımıza karşı sorumluluklarının olduğunu düşünerek mücadele saflarına katılma kararlılığına ulaştı. Tanıdığı Apocu militanların yaşam duruşlarından, yoldaşlık ilişkilerinden etkilenen yoldaşımız, aradığı özgür yaşamı bulduğuna ikna olarak mücadele saflarındaki yerini aldı.

DAİŞ ÇETELERİNE KARŞI MÜCADELEDE AKTİF ROL ÜSTLENDİ

İlk olarak Rojava alanında çalışmalara katılan yoldaşımız, burada aldığı eğitimlerle kısa sürede kendisini askeri anlamda geliştirdi. Halkların özgür birlikteliğine ve kardeşliğine saldıran DAİŞ çetelerine karşı geliştirilen mücadelede aktif bir rol üstlenen yoldaşımız, her geçen gün hem mücadeleyi hem de kendi gerçekliğini tanıma olanağına ulaştı. Askeri konularda belli bir ölçüde yetkinleşme yaşayan Mordem yoldaşımız, kendisini ideolojik anlamda daha fazla geliştirmesi gerektiğine inandı. Bu temelde akademik eğitimlere dahil olan yoldaşımız, kendisi gibi onlarca Arap yoldaşıyla birlikte Rêber Apo gerçekliğini daha fazla anlama sürecine girdi. Önderliğimizin savunmaları ekseninde eğitim gören yoldaşımız; tarihsel anlamda önemli bilgiler edindi. Ortadoğu’da yaşanan savaşların, halklarımızın içinde bulunduğu kölelik durumunun kaynağının kapitalist modernite olduğunu bilince çıkaran yoldaşımız, Önderliğimizin çözüm için önerdiği Demokratik Modernite ve Demokratik Ulus kavramları üzerinde daha fazla yoğunlaştı. Apocu bir militan olarak tüm benliği ile kendisini Önderlik felsefesine adayan Mordem yoldaşımız, militanlığının gereğini yerine getirebilmek için fedaice bir katılım sağlaması gerektiğine inandı. Bu temelde yüzünü Kurdistan dağlarına dönen yoldaşımız, gerilla saflarına katıldı.


MORALLİ VE HESAPSIZ KATILIMI İLE SAVAŞTA YERİNİ ALDI

Gerilla ve dağ yaşamına dair tecrübesi olmayan Mordem yoldaşımız, ilk başlarda bazı zorluklar yaşasa da iradeli ve güçlü kişiliği sayesinde bu zorlukları birer birer aşmayı başardı. Yoldaşlarıyla aynı duygu ve düşünceleri paylaştığı için anlaşmakta zorluk çekmeyen yoldaşımız, kısa sürede Kürtçeyi öğrenerek yoldaşlarıyla olan diyaloglarını daha da geliştirme imkanı buldu. PKK yaşamını anladıkça ve emek verdikçe dil ve kültür farklılıklarının ortak yaşam için engel teşkil etmediğinin farkına varan yoldaşımız, bu yaşamı güzelleştirmek için her geçen gün kendisini daha fazla sorumlu hissetti. Bu nedenle mücadelesini büyütme kararlılığına ulaşan yoldaşımız, Hêzên Taybet çalışmalarına katılmak için öneride bulundu.

Kararlı, samimi ve dürüst kişiliği sayesinde önerisi kabul edilen Mordem yoldaşımız, bir eğitim sürecinden geçti. Bu eğitim sürecinde temiz yüreği sayesinde her zaman yaşamın en olumlu, güzel yanlarını gören yoldaşımız, bu özelliğiyle tüm yoldaşlarının sevgi ve saygısını kazandı. Aynı zamanda yeri geldiğinde yaşanan eksiklik ve yanlışları da eleştiren yoldaşımız, büyük bedeller verilerek yaratılan kutsal gerilla yaşamının savunulması için mücadele vermekten geri durmadı. Eğitimden sonra pratik çalışmalarda yer alan yoldaşımız, disiplinli, fedakar ve sonuç alıcı çalışma tarzı sayesinde kısa sürede önemli başarıların kazanılmasında emek sahibi oldu. Bu nedenle tüm yoldaşlarının örnek aldığı bir Apocu militan oldu. Sömürgeci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik geliştirdiği işgal saldırılarına karşı savaş tünellerinde direnen yoldaşlarının yanında olmak için ısrarcı olan sürekli önerilerde bulunan Mordem yoldaşımız, taktiksel ve tekniki olarak ulaştığı profesyonel gerilla düzeyi ile yoldaşlarına güven vermeyi başardı.

Düşman saldırılarına karşı direnişin en üst düzeyde olduğu bir süreçte Şehîd Delîl Batı Zap bölgesine giden Mordem yoldaşımız, savaş tünellerindeki yerini aldı. Burada moralli ve hesapsız katılımı ile tüm yoldaşlarına güç kaynağı olmayı başaran yoldaşımız, direnişin daha da büyümesi ve düşmana ağır darbeler vurulması için yarı hareketli gerilla timlerine katılma önerisinde bulundu. Düşmana vurma kararlılığını tüm katılımına yansıtmayı bilen yoldaşımız, bu temelde Girê Bahar Direniş Alanı’ndaki gerilla timlerine dahil oldu. Burada gelişen düşman saldırısına karşı sürekli eylem halinde olan Mordem yoldaşımız, düşmana ağır darbelerin vurulmasında emek sahibi oldu. Gerçekleşen bir düşman saldırısında şehadete ulaşan yoldaşımız, fedaice başladığı özgürlük yürüyüşünü fedaice zirveye taşıdı. Yoldaşları olarak bizlere unutulmayacak güzel anılar ve başarılması gereken tarihi görevler bırakan Mordem yoldaşımızın özgürlük ve eşitlik hayallerini mutlaka gerçekleştireceğimizin sözünü veriyoruz.