Jinên Tîrêjên Rojê cezaevi gardiyanlarını hedef aldı

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek ve cezaevlerindeki açlık grevi direnişini desteklemek için birçok kentte eylem düzenlediklerini bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, “Başta Önder Apo’nun üzerindeki tecride karşı cezaevlerinde başlatılan açlık grevi eylemi 181’ninci gündür direnen yoldaşlarımıza destek amacıyla birimlerimiz birçok yerde eylemler yapmıştır” dedi.

İnisiyatifi düzenledikleri eylemleri şöyle sıraladı:

“23 Mayıs’ta Balıkesir-Bandırma’da AKP’li faşist iş adamlarına ait 2 yakıt tankeri birimlerimizce ateşe verilip kullanmaz hale getirilmiştir.

23 Mayıs’ta Bursa-İnegöl’de AKP-MHP ile ilişkisi olan REYSAŞ Lojistik şirketine ait 1 yakıt tankeri ve 1 TIR birimlerimiz tarafından Bursa- Balıkesir otobanında ateşe verilip kullanmaz hale getirilmiştir.

24 Mayıs’ta Tekirdağ-Ergene’de düzenlenen eş zamanlı eylemlerde faşistlere ait 7 tane balıkçı teknesi 5 lüks araç ateşe verilip kullanılmaz hale getirilmiştir.

25.05 İstanbul-Silivri’de bir mahallede faşist ve tecavüzcü gardiyanlara ait 4 lüks araç ve elektrik trafosu ateşe verilip kullanılmaz hale getirilmiş, mahalleye saatlerce elektrik verilememiştir. Bu eylemle birlikte bundan sonraki eylemlerimizde cezaevlerinde görev yapan faşist gardiyanlara yönelik daha da büyücektir.”