Jinen Tirejen Roje'den Gever'de uyuşturucu satıcılarına yönelik eylem

Jinen Tirejen Roje Şehit Zilan Milisleri, Gever'de polis destekli uyuşturucu satıcılarının olduğu inşaata eylem düzenledi.

Yazılı açıklama yapan Jinen Tirejen Roje Şehit Zilan Milisleri, Mayıs şehitlerini anarak, "Şehit yoldaşlarımızın kanlarını yerde bırakmayarak, onların yarattığı değerleri daha da büyüterek, asil duruşlarını dünyanın her yerine yayarak, tüm kadınların yüreğindeki umudu ve özgürlük aşkını çoğaltarak cevabımızı vereceğiz" dedi.

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Özgürlük mücadelemiz böylesine yiğitlere ve kahramanlık destanlarına sahip oldukça asla yenilmeyecektir. Özgür kadın duruşu, iradesi, direnişi ve mücadelesi mutlaka kazanacaktır. Savaşan ve zafer kazanan özgür kadın tüm halklara ve insanlığa da büyük kazandıracaktır!

1 Mayıs gece saat 22:00 civarında Gever'in Güngör Mahallesi'nde bulunan boş bir inşaata, işgalci polislerin bulunduğu karakolun hemen yanında sürekli uyuşturucu ve torbacıların girdiği, TC polislerinin de sık sık girdiği, uyuşturucu satıcılarına hiç müdahale etmediği tespit edilmiştir.

Torbacılar tarafından uyuşturucu pazarlığı yapıldığı anda birimlerimizce müdahale edilmiş, havai fişeklerle bir eylem yapılmıştır. İnşaata bulunan torbacıların oraya çok yakın olan karakola kaçtıkları görülmüştür. Mahalle sakinleri dışarıya çıkarak sloganlara ve ıslıklarla eylemimize destek vermişlerdir. Bunu bilmeliler; uyuşturucu satan ve içenlerin peşindeyiz sürekli. Gever'in hiçbir mahallesinde uyuşturucuyu kullandırmayacağız! Her zaman her yerde gençliğin nefesi ensenizde olacak!"