Jinên Tîrêjên Rojê faşistlere ait fabrika ve lüks araçları yaktı

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, faşistlere ait iki fabrika, bir tekstil binası, bir fuhuş evi, bir otobüs ve 13 lüks aracı ateşe verdiklerini, 2 faşist bekçiyi yaraladıklarını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, “Şehitler ayı” vesilesiyle, özgürlük mücadelesinde şehit düşenleri anarken, “Bizlere bırakılan değerlere daha bilinçli ve örgütlü bir biçimde sahip çıkmaya var gücümüz ve irademizle devam edeceğiz” dedi.

Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal saldırılarına da dikkat çeken İnisiyatif, gerilla direnişini selamladı, örgütlü bir şekilde sahip çıkacaklarını vurguladı.

Tecride karşı yürütülen açlık grevi direnişlerini de selamlayan İnisiyatif, son olarak kendilerine bağlı birimleri, “bu saatten sonra daha aktif bir biçimde bulundukları her alanda örgütlenmeye, düşmana karşı harekete geçmeye ve düşmanı var gücüyle vurmaya” çağırdı.

Açıklamada şu eylemler sıralandı:

“19 Mayıs’ta İstanbul---Hadımköy’de AKP ve MHP destekçilerine ait bir kimya fabrikası birimlerimizin öfkesine yenik düşüp ateşler içinde kalıp küllere dönüştürüldü ve Türk faşistleri milyonlarca Türk lirası zarara uğratılmıştır.

20 Mayıs’ta Kocaeli-Gölcük’te Ülkü Ocakları'na ait 1 otobüs ve 3 lüks araç birimlerimiz tarafından ateşe verilip kullanmaz hale getirilmiştir.

20 Mayıs’ta Kocaeli-Dilovası’nda AKP ve MHP’li gençlerin fuhuş evi olarak işlettiği iki katlı bir fuhuş evini ateşe verip kullanmaz hale getirmişlerdir. Fuhuş yaptıran İsmail isimli faşist de birimlerimiz tarafından cezalandırılmıştır.

21 Mayıs’ta Sakarya-Serdivan’da Türk faşistlerine bağlı sahibi emekli polis olan iki katlı bir tekstil binası birimlerimizce ateşe verilip bina içindeki ürünlerle birlikte kullanılmaz hale getirilmiştir.

21 Mayıs’ta İstanbul-Beylikdüzü’nde Türk faşistlerine ait 10 lüks araç birimlerimiz tarafından ateşe verilip kullanılmaz hale getirilmiştir.

22 Mayıs’ta İstanbul-Avcılar’da AKP iktidarına bağlı bekçilere birimlerimiz tarafından ferdi silahlarla ve havai fişeklerle eylem düzenlenip, 2 faşist bekçi ağır yaralanmıştır. Eylem sonrası birimlerimiz güvenli bir şekilde bölgeden ayrılıp yerlerine çekilmişlerdir.

22 Mayıs’ta Tekirdağ-Saray ilçesinde AKP’li faşistlere ait 1 yağ üretim fabrikası birimlerimiz tarafından ateşe verilip kullanmaz hale getirilmiştir.”