Kadıköy’de 25 Kasım eylemine polis saldırdı

Kadıköy Kaymakamı’nın 25 Kasım eylemlerine getirdiği keyfi yasağı tanımayan kadınlara polis saldırdı bulundu ve çok sayıda kişi işkenceyle gözaltına alındı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında aralarında Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisi’nin bulunduğu 9 kadın örgütünün Kadıköy İskele Meydanı’nda yapmak istediği kitlesel eyleme kaymakam yasağı getirildi.

Keyfi yasağı tanımayan kadınlar Eminönü İskelesi’nin bulunduğu noktaya akın etti. “Kadınlara değil, katillere barikat” sloganlarını atan kadınları abluka altına alan polisler, basını zorla alandan çıkardı.

KADINLARA DEĞİL, KATİLLERE BARİKAT!

Tüm engelleme ve gözaltılara rağmen grup halinde peş peşe Eminönü İskelesi önünde gelen kadınlar her defasında polis ablukası altına alındı.

Bu keyfi uygulamaya sloganlarla karşılık veren kadınlar, işkenceyle gözaltına alındı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim’in de aralarında bulunduğu 70’e yakın kadın, Vatan Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.