Kadın devriminin başarısına kadar mücadele

YJA Star gerillaları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın verdiği emekler sayesinde kadın mücadelesinin bu aşamaya geldiğini belirtti, genç kadınlara devrim başarıya ulaşana kadar direnişteki yerlerini almaları çağrısı yaptı.

YJA Star gerillaları Kürdistan dağlarında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü büyük bir heyecan ve coşku ile karşıladı. YJA Star gerillaları kadın mücadelesi, son süreçte yaşanan direniş ve kazanımlar hakkında konuştu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak sözlerine başlayan YJA Star gerillası Elefterya Arîn, "Bizler mücadeleyi geçmişten günümüze taşıyan Saralara ve Delallere borçluyuz. Kadın mücadelesinin geldiği aşama, şehit arkadaşlarımızın verdiği emek ve mücadelenin sonucudur.  Bu vesile ile bir kez daha heval Sara'yı saygı ve minnetle anıyorum. Heval Sara'nın hayallerini mutlaka gerçekleştireceğiz. Dünyanın hiç bir yerinde bizim ordumuz gibi bir kadın ordusu yok.

Yine hiçbir yerde örgütlü kadın mücadelesi bu aşamaya gelmemiştir. Bütün bunlar Rêber Apo ile şehitlerin verdiği emek ve mücadele sayesindedir. Biz de örgütlü bir şekilde mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Şehit arkadaşlarımızın intikamını alacağız ve düşmanı karşı verdiğimiz savaşı kazanacağız. Buradan kadınlara çağrıda bulunuyorum; bütün mücadele alanlarını doldursunlar ve özgürlüklerine sahip çıksınlar" diye konuştu.

8 MART BİZİM İÇİN DİRENİŞİN SEMBOLÜDÜR

YJA Star gerillası Rosîda Dicle Botan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün kendileri için direniş ve mücadele günü olduğunu belirtti. "Önderliğin çıkışı ve kadın mücadelesinin gelişmesi ile kadınlar bugün işgalci düşmana karşı mücadele edecek düzeye geldi" diyen Botan, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Binlerce kadın bugün Saraların, Delallerin ve Azêlerin direniş çizgisini esas alarak mücadele ediyor. Biz kadın özgürlük mücadelesinin, devrimin öncüleriyiz. Bugüne kadar verilen emeğe sahip çıkmak için mücadeleyi daha da güçlendirmeliyiz. Savaşa kendimizi daha iyi hazırlamalıyız.

Rêber Apo'nun verdiği emekler sayesinde bu aşamaya geldik. Bu kutsal yolu bize gösteren Rêber Apo'dur. Bu yüzden ne kadar zor ve zahmetli olsa da mücadelemizi daha da büyütmeliyiz. Bu mücadele gerillalarla sınırlı kalmamalı, tüm dünya kadınları, kadın özgürlük savaşçıları, genç kadınlar kadın devrimi başarıya ulaşana kadar direnişteki yerini almalıdır."

RÊBER APO DIŞINDA KİMSE KADINLARA HAK TANIMADI

Mart ayının özel bir ay olduğunu vurgulayan YJA Star gerillası Rûken Xebat Azadî ise 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne dair şunları belirtti: "Mart ayı bizler için özel bir aydır. Çünkü Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Newroz ve Kahramanlık Haftası bu aydır. Bizler 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün yaratıcıları enternasyonalist devrimciler Rosa Luxemburg ve Clara Zetkin'in takipçileriyiz. YJA Star olarak sesimiz tüm dünyaya yayıldı. Kadınların mücadelesi güçlü bir şekilde yürütülüyor. Önderlik dışında kimse kadınlara hak vermedi. Rêber Apo'nun felsefesi ve ideolojisi ile özgürlüğe her zamankinden daha yakınız. Kadınlara çağrım, özellikle de genç kadınlara, özgürlük mücadelesine katılmak için yönünüzü dağlara verin."