Kadınlar 8-9 Eylül'de Cizre'ye gidecek

'Cizre'nin sesini duy' diyen KÖM, 3 gündür sokağa çıkma yasağının olduğu, tanklarla, askerlerle kuşatılarak katliam planlarının gerçekleştirildiği Cizre'ye gidecek.

'Cizre'nin sesini duy' diyen KÖM, 3 gündür sokağa çıkma yasağının olduğu, tanklarla, askerlerle kuşatılarak katliam planlarının gerçekleştirildiği Cizre'ye gidecek. Herkesi Cizre'ye ve barışa sahip çıkmaya çağıran kadınlar 8-9 Eylül'de Cizre'de olacak.

Kadın Özgürlük Meclisi (KÖM),  Şırnak'ın Cizre ilçesine gidiyor. Kadınlar 8-9 Eylül'de Cizre'de olacak.

“Cizre'nin sesini duy” diyerek açıklama yapan KÖM, herkesi Cizre'ye ve barışa sahip çıkmaya çağırdı.

KÖM açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Tüm kamuoyunu, Cizre'de herkesten saklanan hakikati sorgulamaya, basını ve gazetecileri doğru bilgi akışını sağlayacak sorumlu gazeteciliğe ve Cizre'den canlı yayın yapmaya çağırıyoruz. Doktorları ve sağlık görevlilerini, hastaneye ulaşamayan insanlara ulaşmaya ve yaşama sahip çıkmaya çağırıyoruz. Hukukçular ile akademisyenleri bu katliamları görmeye ve bu katliama karşı tavır almaya, sanatçıları yaşananları görmeye, duymaya ve dillendirmeye, kadınları ve herkesi Cizre'ye, yaşama ve barışa sahip çıkmaya çağırıyoruz."

KÖM'ün eylemine destek açıklaması yapan Kadın Özgürlük Kongresi (KJA), Amed’den tüm kadınlara eyleme katılma çağrısı yaptı.

Amed’den Cizre'ye gidecek kadınlar, yarın saat 09.00'da DTK'nin önünde buluşacak.