‘Kadınlar Önderliğin felsefesini esas alarak komployu boşa çıkardı’

Tevgera Azadî Eşbaşkanı Tara Husên, kadınların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesi temelinde mücadele ederek 15 Şubat Uluslararası Komplosu'nu boşa çıkardığını ifade etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, 15 Şubat 1999 yılında çok sayıda uluslararası ve yerel güçlerin işbirliğiyle Kenya'dan işgalci Türk devletine teslim edilerek esir alındı.  Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkına yönelik gerçekleşen 15 Şubat Uluslararası Komplo 25'inci yılına girdi.

Özgürlük Hareketi (Tevgera Azadî) eşbaşkanı Tara Husên, Kürt Halk Önderi Öcalan’a yönelik komplonun boşa çıkmasında kadınların mücadelesini ve rolünü ANF'ye değerlendirdi. Uluslararası Komplonun 24 yıldır tecrit ile devam ettiğinin altını çizen Tara Husên, “Bizim için her saat ve gün çok zor geçiyor. Her gün bu komploya karşı direniyoruz. Lozan ve Sykes Picot Antlaşmalarıyla Kurdistan'ın parçalanmasının ardından Önder Apo ezilen halkların özgürlüğü ve hakları için başkaldırdı. Yıllardır İmralı’da devam eden ve eşi benzeri olmayan bir direniş ile mücadeleye tanık oluyoruz. Her Kürt bireyi bu tarihi iyi okumalı.

Önderlik Kürtlerin statüsüz bırakılmasına karşı bu mücadeleyi başlattı. İmralı’da geliştirdiği paradigma ile direnişi daha da büyüttü. Rêber Apo'ya karşı neredeyse çeyrek asırdır bir komplo kurulmuş, işkence sisteminin yürütüldüğü bir cezaevinde esir tutuluyor. ABD'den İsrail'e, NATO'dan Avrupa Birliği'ne bu güçler nasıl ki bu komplonun içinde yer aldıysa, aynı şekilde İmralı sistemini de onlar yönetiyor ve kontrol ediyor. Uluslararası Komplodan ve Önderliğe yönelik tecritten bu güçlerin hepsi sorumludur” dedi.

KADINLAR YENİ BİR SİSTEME ÖNCÜLÜK EDİYOR

Komplonun ardından kadınlar ve gençler başta olmak üzere Kürt halkının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı sahiplenmek için büyük bir mücadele verdiğine değinen Tara Husên konuşmasını şu sözleler sürdürdü: “Bu mücadelede kadınların rolü en belirgin olanıdır. Önder Apo'nun en büyük mücadelesi kadın özgürlüğü içindir. Kadınlar da mücadelede yer alarak Rêber Apo’ya yönelik komplonun boşa çıkmasında önemli bir rol oynadı. Yeni bir model ve sisteme öncülük eden Kürt kadınları Önder Apo'nun ideolojisi ve felsefesi çerçevesinde kendini savunacak güce sahip olabilmiş, kendi partisini kurmuş, eşbaşkanlık sistemi ile özyönetimde ve diplomasi alanında yer almıştır.

Rêber Apo’nun ideolojisi ve felsefesi bugün özellikle Kürt kadınları arasında görülmekte, bölge, Ortadoğu ve dünya kadınlarına öncülük etmektedir. Kürt kadınları komploya karşı mücadele edereh hem Önderliğe sahip çıktılar, hem de kendilerini savundular. Yüzlerce kadın Önder Apo'nun etrafında ateşten çember oldular. Örneğin heval Viyan Caf, Önderliğe sahip çıkarak her türlü saldırılara karşı direndi. Önder Apo'nun fikirleri kadınları çok etkiledi. Kadınlar bu düşünce ve felsefe ile iradesine sahip çıktı, kendisini geliştirdi, varlığının farkına vardı.”